De Volkskrant: "‘Ik heb mijn hele Goede tijden-salaris uitgegeven aan therapie’" (interview met Dilan Yurdakul)

Dilan Yurdakul | 4 November 2019
"Dilan Yurdakul (28) speelde zeven jaar lang de rol van Aysen Baydar in Goede Tijden, Slechte Tijden. Nu ze is gestopt, lonkt het theater. Ze is momenteel te zien in Wie is bang van NTGent, en speelt haar eigen solo, Door de schaduw heen, over haar Turkse wortels en haar depressie."

“‘Overdag werk ik nu aan mijn solo en ’s avonds speel ik Sibel, een jonge Turkse actrice in Wie is bang, Tom Lanoyes bewerking van Who’s Afraid of Virginia Woolf? van Edward Albee.

‘Voor de rol van Sibel heeft Tom mij geïnterviewd over mijn afkomst, en het risico te worden getypecast als Turkse. Sibel is het type dat een rol weigert als ze die krijgt vanwege haar afkomst. Ze wil het per se op eigen kracht doen, en heel erg bewijzen wat ze waard is. Haar drive herken ik, maar zelf vind ik het niet zo heel erg om een rol te krijgen omdat ik Turks ben. Je krijgt ook wel eens een rol omdat je dun bent, of gespierd. Zolang het maar een goed verhaal is, en die zijn er nog te weinig. Maar Wie is bang is een goed begin.’”