Re-story - 'Jongeren willen niet meer leren reproduceren wat… | NTGent

Re-story - 'Jongeren willen niet meer leren reproduceren wat er is, ze willen de tools krijgen om te veranderen' (Dissident)

Lara Staal | Dissident | 8 March 2022
"Wat betekent het om voortdurend de uitzondering te zijn? Wat vertellen de huidige regels en verwachtingen in het secundair onderwijs ons over de heersende ideeën over succes? Wat is nodig om werkelijk te leren? En kan een docent meer zijn dan een doorgeefluik van kennis? De Nederlandse theatermaker Lara Staal maakte rond deze vragen bij NTGent een voorstelling met vijf jongeren die in het onderwijs bekendstaan als ‘probleemgeval’. Hun blik houdt ons een spiegel voor. Daarover spraken we met Lara Staal: “Het fenomeen van jongeren die 's avonds op schoolpleintjes hangen heeft me altijd gefascineerd. Ik heb altijd gedacht: als je hen toch eens een keer spreektijd zou geven, wat zeggen ze dan en wat kunnen we daarvan leren?”"
There's all that future, still With closed eyes, you can see whomever you’d like Beyond madness, tenderness awaits Until it holds from the inside Only humans can fantasise