Academie

Het stadstheater van de toekomst is een open huis, open voor suggesties en initiatieven. We betrekken de studenten in masterclasses en zien onszelf als ‘The Flemish Factory’ die productie en tournees, onafhankelijk toneel en repertoire, theaterkunst, theoretisch discours en politiek engagement combineert met het oog op een ‘globaal realisme’. Er is veel te doen, veel te leren, veel te zien.

School of Resistance

Hoe kunnen we de toekomst van onze planeet vormgeven, zonder terug te vallen op de ongezonde kapitalistische verhalen uit het verleden? De nieuwe online debattenreeks School of Resistance biedt een platform aan verschillende experts van over de hele wereld: kunstenaars, activisten, politici en filosofen. IIPM & NTGent zetten door met hun werk omtrent tegenstrijdigheden binnen de globale economie. Door technieken te gebruiken die eigen zijn aan activisme en kunst, wil School of Resistance een blauwdruk creëren voor een politiek van verzet.

Golden Books

Samen met Verbrecher Verlag lanceren we The Golden Books: een reeks met programmateksten over theater, esthetiek en politiek, en met achtergrondteksten over producties en projecten van NTGent. Een reeks over de theorie én de praktijk van een 'stadstheater van de toekomst'.

Masterclasses & Workshops

NTGent is meer dan een theater. Het is, in brechtiaanse zin, een school voor leven en kunst die praktijk en theorie, vakmanschap en engagement, traditie en experiment combineert. Daarom publiceren we ook boeken over ons werk en bieden we in samenwerking met kunstscholen en universiteiten masterclasses aan voor jonge kunstenaars. We zien dit als een investering in opkomende kunstenaars, maar ook als investering in theater en kunst: in meer inzicht op de praktijk en een voorafspiegeling van de toekomst.