Academie

Het stadstheater van de toekomst is een open huis, open voor suggesties en initiatieven. We betrekken de studenten in masterclasses en zien onszelf als ‘The Flemish Factory’ die productie en tournees, onafhankelijk toneel en repertoire, theaterkunst, theoretisch discours en politiek engagement combineert met het oog op een ‘globaal realisme’. Er is veel te doen, veel te leren, veel te zien.

Masterclasses & Workshops

NTGent is meer dan een theater. Het is, in brechtiaanse zin, een school voor leven en kunst die praktijk en theorie, vakmanschap en engagement, traditie en experiment combineert. Daarom publiceren we ook boeken over ons werk en bieden we in samenwerking met kunstscholen en universiteiten masterclasses aan voor jonge kunstenaars. We zien dit als een investering in opkomende kunstenaars, maar ook als investering in theater en kunst: in meer inzicht op de praktijk en een voorafspiegeling van de toekomst.

Events & Politieke acties

Het programma van NTGent omvat theaterprojecten, politieke discussies, lezingen en activisme. We denken na over de toestand waarin de wereld verkeert en roepen op tot actie, bijvoorbeeld met deze projecten: 'De staat van de schoonheid en rechtvaardigheid' door Lara Staal, de debattenreeks 'The heritage of the future', de conferentie voor de dramaturgische Gesellschaft, dramaturgen en de 'School of resistance' van IIPM – International Institute of Political Murder.

Golden Books

Samen met Verbrecher Verlag lanceren we The Golden Books: een reeks met programmateksten over theater, esthetiek en politiek, en met achtergrondteksten over producties en projecten van NTGent. Een reeks over de theorie én de praktijk van een 'stadstheater van de toekomst'.

HET STADSTHEATER VAN DE TOEKOMST
LEES HET VOLLEDIGE MANIFEST