Academie

Het stadstheater van de toekomst zal een open huis zijn, open voor suggesties en initiatieven. We betrekken de studenten in masterclasses en zien onszelf als ‘The Flemish Factory’ die productie en tournees, onafhankelijk toneel en repertoire, theaterkunst, theoretisch discours en politiek engagement combineert met het oog op een ‘globaal realisme’. Er is veel te doen, veel te leren, veel te zien.

Masterclasses & Workshops

NTGent wordt meer dan een theater. Het wordt, in brechtiaanse zin, een school voor leven en kunst die praktijk en theorie, vakmanschap en engagement, traditie en experiment combineert. Daarom publiceren we ook boeken over ons werk en bieden we in samenwerking met kunstscholen en universiteiten masterclasses aan voor jonge kunstenaars. We zien dit als een investering in opkomende kunstenaars, maar ook als investering in theater en kunst: in meer inzicht op de praktijk en een voorafspiegeling van de toekomst.

Events & Politieke acties

Het programma van NTGent omvat theaterprojecten, politieke discussies, lezingen en activisme. We denken na over de toestand waarin de wereld verkeert en roepen op tot actie, bijvoorbeeld met deze projecten: The Art of Organizing Hope door Dominique Willaert en Victoria Deluxe, De staat van de waarheid, de schoonheid en het geloof door Lara Staal en ten slotte General Assembly door Milo Rau en het IIPM – International Institute of Political Murder, waarin een wereldwijde democratie wordt voorbereid en mogelijke aspecten van een toekomstig wereldparlement vorm krijgen.

HET STADSTHEATER VAN DE TOEKOMST
LEES HET VOLLEDIGE MANIFEST