Cmdf5

Carolina Maciel de França (°1986) is auteur, adviseur en bestuurslid. Dat laatste is ze bij Kunstenpunt, een Organisatie voor de ondersteuning en de ontwikkeling van podiumkunsten, beeldende kunsten en muziek. Ze heeft gewoond in Pernambuco (Brazilië) en Nederland. Nu woont ze in Antwerpen. Sinds 2007 is ze actief in de Vlaamse theaterwereld.

Met haar voorstelling The hero’s journey of Anastácia won ze een wildcard van Het Nieuwstedelijk. De voorstelling ging over de gemartelde Braziliaanse slavin Anastácia en bij uitbreiding, hoe mythes onze beelden vormen van helden.

Voor de França kent “goed theater geen eindpunt of bereikte staat. Acteurs kunnen blijven groeien. Ze vergelijkt goede acteurs met jaguars die een prooi proberen te vangen. Een jaguar is zich enorm bewust van zijn omgeving en past zich daaraan aan.”

Bij NTGent was de França dramaturg van Her(e). Her(e) ging over leven als zwarte vrouw in een witte wereld. Tijdens het seizoen 2020-2021 acteert ze bij NTGent in Killjoy Quiz, waarin de manipulatieve kracht van taal en retoriek blootgelegd wordt. KillJoy Quiz heeft de misleidende vorm van een onschuldige televisiequiz.

Carolina Maciel de França

LOPENDE VOORSTELLINGEN