Chris Thys Web

Chris Thys (°1954, Zonhoven) studeerde voordracht en toneel aan het Conservatorium van Gent en volgde stages method acting in Italië, Spanje en de Verenigde Staten. Meteen na haar studies ging ze aan de slag bij het toenmalige Theater Arena in Gent. Ze maakte daarna de overstap naar het NTG in Gent en de KVS in Brussel. Vanaf 2011 sloot ze aan bij het ensemble van NTGent. Chris Thys werkt als regisseur ook graag samen met amateurgezelschappen en gaf lange tijd les als dramadocente.

Ze was te zien in tientallen producties, waaronder "Woyzeck", de "Rocky Horror Show", "Oom Wanja", "Peter Pan", "Mario ga opendoen", "Othello", "Kwartet", "MacBeth", "Andromache". De laatste jaren speelde ze bij NTGent mee in "Een Bruid in de morgen", "Tartuffe", "De ideale man", "Elektra". Ze reisde de wereld rond met "En avant, marche!" (een samenwerking met les ballets C de la B) en was te zien in "De Vreemden" en "Menuet".

De Vlaamse televisiekijker kent Chris Thys onder andere van "Stille Waters", "Witse", "Flikken", "Thuis", "Goesting", "De vijfhoek" en "Wolven".
Ze werkt seizoen 2018-2019 samen met regisseur Milo Rau voor de openingsproductie van NTGent "Lam Gods", en met Luk Perceval voor "Black".

- update mei 2018

Chris Thys

LOPENDE VOORSTELLINGEN

VOORBIJE PRODUCTIES