Dis Isaac 1 Min

foto: Haroun Couvreur

Isaac maakt deel uit van de cast van 'Dissident' (seizoen 2021-2022) de nieuwe productie van Lara Staal waarin jongeren die op school bekend staan als probleemgeval het podium innemen en het publiek onderrichten.  -

Isaac vergelijkt zichzelf graag met een scholekster. De scholekster is een waad- en trekvogel. Een groepsdier, behulpzaam tegenover vrienden. Hij is ordelijk en meestal opgewekt, maar soms plots opvliegend en luidruchtig. Hij is verstandig, soms listig. De scholekster is territoriaal en zal zijn gebied en vrienden met een zekere agressiviteit verdedigen.

Isaac ging vroeger supergraag naar school, totdat hij zijn eerste B-attest kreeg in zijn vierde. Sindsdien is zijn schoolmoeheid gegroeid en blijven zijn punten dalen. Sinds dat B-attest was er weinig motivatie om verder te gaan. Daarna volgde er nog vele B- & C-attesten. In totaal heeft hij op drie verschillende scholen gezeten en is hij vele 'incidentfiches' rijker.

Op dit moment doet hij middenjury en is hij stukken gelukkiger omdat hij niet meer naar school gaat. Na een jaar thuis studeren overweegt hij na de zomer over te stappen op volwassenonderwijs. Isaac wil later leraar worden.

Isaac Van Weyenberg