Img 4477 Web C Michiel Devijver

Sarah Moeremans bedenkt en regisseert theatervoorstellingen in collecties. Na de roemruchte Crashtest Ibsen collectie die ze ontwikkelde bij het Noord Nederlands Toneel begon ze in 2018  aan de serie What’s in a Fairy Tale?! bij Toneelgroep Oostpool.

Sarah studeerde Toegepaste Beeldende Kunst, Acteren, Regie en Filosofie. Ze ontwikkelde haar eerste theaterwerk bij verschillende Nederlandse productiehuizen, waarna ze in 2012 furore maakte met haar eigen gezelschap Moeremans&sons, dat in 2017 weer opgeheven werd.

Tegelijkertijd vond ze haar weg naar het grotere publiek met voorstellingen die ze voor de grote zaal ontwikkelde bij gezelschappen zoals Orkater, NNT en Tg Oostpool. Haar werk wordt gekenmerkt door een sterke acteursregie, een liefde voor hedendaagse teksten, een combinatie van maatschappelijk engagement en gevoel voor ironie.

In 2005 won ze de ‘Kunst in de buurt’ prijs van Stad Gent en de Ton Lutz prijs. Alleen in je wereld werd in 2010 geselecteerd voor de BNG Nieuwe Theaterprijs en in 2014 kreeg ze de ‘Erik Vos’ prijs.

Vorig seizoen speelde haar productie Bambi in de NTGent-schouwburg. Dit seizoen regisseert ze haar nieuwe productie Rijgen voor NTGent.

- update mei 2019

Sarah Moeremans