Kosmopolis één van de beste voorstellingen najaar

Online cultuurmagazine Cutting Edge heeft Kosmopolis verkozen tot één van de vijf beste voorstellingen van het najaar. Kosmopolis opende dit seizoen met een wereldpremière tijdens de Ruhrtriennale en een Belgische première in Antwerpen. Het is het sluitstuk van de muziektheatertrilogie van Johan Simons, en meteen ook diens laatste regie als intendant van de Ruhrtriënnale en artistiek leider bij NTGent. 'Een knaller', vond De Standaard al. Cutting Edge valt het enthousiasme bij:

Het decor en de theatrale methode zijn niet zomaar een grotesk en hyperbolisch stijlmiddel, maar vooral een resultante van het in extremis doordrijven van de psychologische verenging waar zowat alle personages aan onderhevig zijn. In ‘Kosmopolis’ gaan inhoud en vorm een dialoog aan, waarbij ze komen te versmelten tot een geheel waarin het visuele het gesproken woord versterkt en vice versa. In zijn brutale originaliteit is het deze theatrale oorspronkelijkheid waaraan de voorstelling haar kracht ontleent.
- Jan-Jakob Delanoye, 11-12-2017


Andere podiumvoorstellingen op het lijstje zijn Kris Verdonck | A Two Dogs Company & Het Zuidelijk Toneel met Conversations (at the end of the world), Theater Zuidpool, De felomstreden kroon en deerniswekkende dood van koning Edward II en zijn favoriet, jonkheer Gaveston..., Jan Martens, Rule of three en De Munt, Dialogues des Carmélites

Uitkijken naar januari dus, wanneer Cutting Edge haar podiumawards uitreikt. Thumbs up!!


 

Datum:
13 december 2017
Auteur:
Nele

gerelateerde personen

Johan Simons

Artistiek leider