Img 8059 Druk C Michiel Devijver

Bezoek NTGent tijdens Open Monumentendag (12/09)

| 8 September 2021
Open Monumentendag is jaarlijks het grootste culturele ééndagsevenement van Vlaanderen. En ook dit jaar is NTGent van de partij!

Het thema van dit jaar is 'inclusief erfgoed', de perfecte opportuniteit om u te laten zien hoe wij bij NTGent rond inclusie werken.

Op 12 september van 9u tot 17u stellen wij de Schouwburg open voor inclusieve rondleidingen, toegankelijk voor elke doelgroep en zonder reservatie. Om 9u is er een eerste rondleiding met een tolk Vlaamse Gebarentaal. Vanaf 10u zijn er doorlopend rondleidingen. U bent vanaf dan op elk moment welkom!

Praktisch:

Om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op ieders noden en wensen, zijn er doorheen de dag drie tijdssloten voorzien waarin er specifieke rondleidingen zullen plaatsvinden. Enkel deze drie rondleidingen zullen doorgaan op een specifiek uur. Je hoeft hiervoor niet te reserveren, enkel binnen te stappen en ons team aan te spreken!

  • 9u: een rondleiding met een tolk Vlaamse Gebarentaal
  • 11u30: een Engelstalige rondleiding
  • 15u30: een beschrijvende rondleiding gericht op wie blind of slechtziend is

Uiteraard zijn ook deze drie rondleidingen toegankelijk voor iedereen. Daarnaast zijn de rondleidingen volledig rolstoeltoegankelijk, en geschikt voor jong en oud.

 Kom dus zeker op 12 september even proeven van de geschiedenis van onze Schouwburg, en neem samen met ons een kijkje achter de schermen van het NTGent.

Voor meer informatie kan je ons altijd telefonisch of via mail contacteren: publiekswerking@ntgent.be of 09/269.35.30