Casting Call Grief Beauty 2549Px Rembrandt  The Anatomy Lesson Of Dr Nicolaes Tulp

Casting Call: we zoeken acteurs voor Grief & Beauty (Milo Rau/NTGent)

| 23 February 2021
We zijn op zoek naar vier acteurs (professionals en non-professionals, die in België wonen): Vrouwen en mannen die op de één of andere manier met de dood in aanraking zijn gekomen. Omdat ze iemand verloren hebben, omdat ze zelf erg ziek zijn en nog eens op een podium willen staan, omdat ze beroepsmatig of privé met stervenden of doden te maken hebben — of gewoon omdat ze als acteur of zanger al vele (theater)doden gestorven zijn.

Hoe gaan we om met de dood tijdens en aan het einde van het leven? Hoe begeleiden we, rouwen we en nemen we afscheid? Wat blijft er over aan het einde van een leven en van dat leven?

Milo Rau's toneelstukken van de laatste jaren schrijven een geschiedenis van Vlaanderen en België: in Five Easy Pieces (2016) reconstrueert Rau met kinderen het verhaal van de affaire-Dutroux; in Lam Gods (2018) tekent hij een portret van de Gentse stedelijke samenleving; in Family (2020) toont hij de westerse samenleving aan de rand van de afgrond aan de hand van de collectieve zelfmoord van een gezin. Na een jaar van (semi-)lockdown, van eenzaamheid en gesloten culturele instellingen, pakken Milo Rau en zijn team een thema aan dat al jaren centraal staat in Rau’s werk: de vraag rond afscheid, rouw en dood, maar ook naar herinneringen en solidariteit met het einde nabij. Een toneelstuk over smart en schoonheid.

Naast twee Vlaamse acteurs uit het "global ensemble" van NTGent — de 28-jarige Arne De Tremerie en de 70-jarige Johan Leysen — zijn we op zoek naar nog vier acteurs (professionals en non-professionals).

Zoals altijd in de stukken van Milo Rau gaat aan de eigenlijke enscenering een lang onderzoeksproces vooraf — en maakt de eigen biografie van de acteurs daar deel van uit. Ervaring in theater is zeer welkom, maar geen vereiste.
Acteurs met ervaring als (opera)zanger zijn bijzonder welkom.

De repetities gaan door in juni/juli en augustus/september.
Een nationale en internationale tournee is gepland voor de seizoenen 21/22 en 22/23.

Interesse? Neem contact op met Katelijne Laevens en maak een afspraak (bij voorkeur in de periode: 15-27 maart).

We kijken ernaar uit u te ontmoeten!