Img 3735

Combineer 'Yellow' met het Oorlogscafé van Davidsfonds

| 4 October 2022
Wie zich inschrijft voor het Oorlogscafé van Davidsfonds kan op 15 of 16 november 2022 met korting naar de voorstelling 'Yellow - The Sorrows of Belgium: Rex' bij NTGent.

Professoren Koen Aerts en Bruno De Wever gaan tussen november en maart 2023 op tournee door Vlaanderen op initiatief van Davidsfonds. Tijdens het Oorlogscafé in Gent, Tervuren, Hasselt, Edegem of Brugge beantwoorden de historici vragen van deelnemers over collaboratie en repressie in Vlaanderen.

Als deelnemer aan een Oorlogscafé op een locatie naar keuze kan je met korting op 15 en 16 november naar de voorstelling Yellow - The Sorrows of Belgium: Rex  bij NTGent. De in te vullen promotiecode kan je na je inschrijving aanvragen via academie@davidsfonds.be.

Yelllow  is het tweede deel uit de trilogie over de donkere passages uit de geschiedenis van ons land gemaakt door Luk Perceval. In dat tweede deel zoomt Perceval met zijn team door de ogen van een Vlaams gezin in op de collaboratie tijdens WO II. Professor Bruno De Wever was betrokken bij de voorbereiding van het stuk."In 'Yellow' getuigen het uitzinnige oorlogsgebral, de extatische dansen, het schuimbekkende gezwaai met de vlaggen van een ideologie van drift: deze mannen én vrouwen worden geil van de gedachte aan wraak, aan eerherstel, aan genoegdoening"
De Morgen ****