Sorrows Of Belgium Visual 3

Wereldpremière 'The Sorrows of Belgium' deze zomer op Malta Festival

| 23 March 2022
Op het Malta Festival in Poznan (Polen) zal deze zomer voor het eerst de volledige trilogie 'The Sorrows Of Belgium' van Luk Perceval en NTGent te zien zijn.

In de trilogie The Sorrows Of Belgium zoomt regisseur Luk Perceval in op drie donkere passages uit de Belgische geschiedenis. In BLACK  richtte Perceval zich op de exploitatie van Congo onder Leopold II. In YELLOW  kijkt hij terug op de Vlaamse collaboratie tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het derde en laatste deel RED  (vanaf 27/04 bij NTGent) gaat het over geweld in het midden van de samenleving: een aanslag in de Belgische hoofdstad, nog niet zo lang geleden.

Op 2 juli 2022 zal de volledige trilogie voor het eerst te zien zijn op het Malta Festival in Polen, dat zijn internationale luik volledig ophangt aan het werk van de gevierde Vlaamse regisseur.

"The Sorrows of Belgium is uniek in de context van het werk van Perceval en de Vlaamse Golf in het algemeen", zegt programmator Dorota Semenowicz. "Het is een welomlijnd verhaal over België, het land dat Perceval verliet en naar waar hij terugkeerde. Zijn trilogie is echter geen openlijk politiek theater. Noch wijst het mensen met de vinger. De trilogie is een verhaal over de grote aspiraties van een klein land, over mensen in het brandpunt van de geschiedenis, over macropolitiek én het leven van alledag."

B