Staatvantheater Ntf Annavan Kooij 5816 Web 1240X814

De staat van het theater

| 10 September 2020
Milo Rau opende het Nederlands Theaterfestival met De Staat van het Theater samen met curator Lara Staal en 5 andere sprekers.

Op 3 september opende Milo Rau het Nederlands Theater Festival in de stadsschouwburg van Amsterdam. Naar jaarlijkse traditie gebeurt dit via De Staat van het Theater, te vergelijken met de State of the Union op het Theaterfestival in Vlaanderen. Voor de gelegenheid werkte Rau samen met curator Lara Staal; samen nodigden zij nog vijf andere sprekers uit: Ernestine Comvalius, Edit Kaldor, Gable Roelofsen, Lester Arias en Jan Joris Lamers. Aan elk van hen werd de vraag voorgelegd: waarom theater? Op die manier werd het een zeer gevarieerde avond, met welbespraakte vertegenwoordigers uit diverse hoeken van de podiumkunsten.

Alle teksten van De Staat zijn na te lezen op www.theaterkrant.nl. Een van de mooiste quotes willen we u niet onthouden en werd uitgesproken door theatermaker Edit Kaldor:

Once you have seen something, you cannot ever unsee it. But you can re-see it. You can see it again. You can look at it again. Take time for it. Review it. Reflect on it.
Edit Kaldor