Notallwhowander

DEZE MAAND BIJ NTGENT

| 31 October 2022

📅 Op vrijdag 4 november speelt Notallwhowanderarelost  van Benjamin Verdonck in NTGent Arca. Een voorstelling van weinig woorden, veel touwtjes, sneeuw, kleuren en hoekige figuren, deuren die opengaan en terug toe. Notallwhowanderarelost  was al te zien in België, Nederland, Estland, Oostenrijk, Ierland, Portugal, Frankrijk en Duitsland. Met deze voorstelling werd theatermaker, beeldend kunstenaar en auteur Benjamin Verdonck als enige Belg uitgenodigd voor het Festival van Avignon 2015.

"Dit is als een werk van Miró. Speels en diepzinnig", aldus Tuur Devens van Theaterkrant****.

Blue Tailed Skink Square

📅 Ben jij op zaterdag 5 november vrij? Kom dan kijken naar A Play for the Living in a Time of Extinction  in NTGent Minnemeers. Deze voorstelling is gebaseerd op een origineel concept dat door de Britse regisseur Katie Mitchell werd ontwikkeld voor Théâtre Vidy-Lausanne en wordt opnieuw opgevoerd door lokaal regisseur Martha Balthazar en acteur Lisah Adeaga.

Het is het eerste van twee hoofdstukken in het Sustainable Theatre? -project, waarin dertien theaters in Europa en Azië samen nadenken over manieren om theater duurzamer te maken.

Https  Www Ntgent Be Assets Files Productions 20210903 113217

📅 Despair is Too Easy , een duurzaamheidsforum in het kader van 'STAGES' , een samenwerking tussen 14 theaters om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en bewustwording te vergroten. Despair is too easy  is een drie uur durend forum over duurzaamheid gecureerd door regisseur en programmamaker Lara StaalZij nodigt kunstenaars, activisten en academici uit om nieuwe terminologieën, alternatieve perspectieven en diverse verbeeldingswerelden voor te stellen.

Op het podium van de Schouwburg op zaterdag 5 november kan je samen met hen op zoek naar een mogelijke toekomst die duurzaam, ecologisch en inclusief is.

Publibeeld2 Tom Struyf

📅 Welke plek geven we mensen die afwijken van de norm in onze samenleving? Wat betekent het om voor elkaar te zorgen in veranderende tijden? Een toevallige kennismaking met een bijzondere plek mondt uit in een meeslepende trip waarbij Toms persoonlijke leven innig met Willard verweven raakt.

Finding Willard  is een reisverhaal over opbouw en verval, zorg en gemeenschap. Op dinsdag 8 november is Tom Struyf te zien in  de Minardschouwburg.

📅 Al eerder kon je Khadija El Kharraz Alami aan het werk zien in NTGent Arca met Nu ben ik Medea en Re-Claiming Space. Op woensdag 9 november keert ze terug met The waves in de Minnemeers. The Waves  is een ritueel, een manifest, een immersieve ervaring waarin de vrouwelijke schoonheid, pijn en kwetsbaarheid centraal staan. Samen met vier actrices onderzoekt El Kharraz Alami hoe diep geïnternaliseerde ervaringen van oppressie en machtsmisbruik omgezet kunnen worden in een creatieve kracht.

Sorrows Of Belgium Visual 3

📅 Met The Black - Yellow - Red Trilogy: A Journey into Europe's Heart of Darkness  realiseerde regisseur Luk Perceval bij NTGent een unieke trilogie over donkere passages uit de geschiedenis van ons land. Eénmalig zijn de drie delen dit najaar als theatermarathon te zien in onze Schouwburg.

Met historische feiten als uitgangspunt wordt in The Black - Yellow - Red Trilogy  een portret geschetst waarin een politieke agenda telkens opnieuw de aanleiding levert voor menselijk leed, waarin het surrealisme nooit ver weg is en waarin een klein land zich staande probeert te houden tussen grote internationale mogendheden.

Bovendien heeft u de kans om op zondag 13 november, deze marathon te combineren met een arrangement: een ganse dag virtuoos theater inclusief culinaire verwennerij.

📅 Op 15 en 16 november speelt YELLOW - A journey into Europe's heart of darkness: REX  ook nog in onze Schouwburg. Regisseur Luk Perceval zoomt in het tweede deel van The Black - Yellow - Red Trilogy: A Journey into Europe's Heart of Darkness  in op de Vlaamse collaboratie tijdens WOII.

Atropa Liggend Louise Te Poele  Maison The Faux

📅 Op zaterdag 19 november wordt je in de Schouwburg meegesleept in een intersectionele* tragedie op techno and trap. In Atropa  worden de taboes van een generatie die gekenmerkt wordt door haar zucht naar emancipatie, bezongen in een taal die zij het best verstaat: die van pompende beats en messcherpe poetry.

A134 I00000 Ebeel Qad Original

📅 Met Ik ben mijn straat  keren Mokhallad Rasem en Jessa Wildemeersch elk voor zich terug naar de straat uit hun kindertijd. Donderdag 24 november roepen ze huis per huis de bewoners in hun verbeelding op. De ene uit zijn straat in Irak, de andere uit haar straat in België. En wat blijkt? De verhalen van de bewoners zijn meer dan eens verrassend verwant.

Press Yvde3361 Nw

📅 Een dokter ontdekt dat het water van het kuuroord in zijn stad ernstig vervuild is en de bezoekers dodelijk ziek maakt. In het belang van de volksgezondheid wil hij zijn bevindingen publiceren. Hij wendt zich tot de lokale politiek om in te grijpen. Met Vijand van het volk ontdek je op donderdag 24 november de manipulatiemachinerie achter de schermen van de besluitvorming, en het gekonkelfoes in de wandelgangen.