Erfgoeddag: hoe maakt u het?

| 5 April 2019
Op zondag 28 april gooien we onze deuren open in het kader van Erfgoeddag. Thema van deze editie is vakmanschap.

Hoe maakt u het? En hoe maken wij het?

Op zondag 28 april kan je het zelf komen ontdekken tijdens de 19e editie van Erfgoeddag, met als thema ‘Hoe maakt u het’. Deze Erfgoeddag zal draaien om ambacht. Op deze dag openen we de vernieuwde Schouwburg met een rondleiding, die is samengesteld met de klemtoon op ‘hoe maakt NTGent theater?’ Tijdens de rondleidingen zullen Het Stedelijk Kunstinstituut Gent en Kunsthumaniora Sint-Lucas u verrassen met toonmomenten rondom beeldende kunst. Leerlingen zullen tonen hoe zij met ambacht aan de slag zijn gegaan. Onze gidsen wachten u graag op in de inkomhal van de Schouwburg van 10.00 tot 14.00 uur. U kan zonder inschrijving bij een rondleiding aansluiten.

Altijd zelf al eens de handen uit de mouwen willen steken binnen?  
NTGent organiseert bovendien in het kader van Erfgoeddag workshops beeldende kunst en theater. Die zullen plaatsvinden in Arca, Sint-Widostraat 4, 9000 Gent.

Binnen de beeldende workshops kan u zich inschrijven voor een workshop ‘ouder en kind’ of voor een open workshop vanaf 16 jaar. In beide workshops zullen we aan de slag gaan met druktechnieken. Al het materiaal wordt voorzien en deelname is volledig gratis.   
Iedereen is welkom!

(P.S. je kan je zelfgemaakte werk ook meteen mee naar huis nemen.)

Binnen de theaterworkshops kan u zich inschrijven voor een workshop ‘ouder en kind’ of voor een open workshop.  In de ouder en kind-workshop gaan we op een speelse manier kennismaken met het vak van regisseur, waarbij de kinderen het voor het zeggen hebben en de ouders hun acteertalent zullen ontdekken.

In de open workshop gaan we onderzoeken hoe je als acteur op de vloer zelf kan creëren.  
Beide workshops zijn volledig gratis en iedereen is welkom!

Ouder en kind workshop

Open workshop

Beeldende kunst

10.00-12.00 uur

13.00-15.00 uur

Theater

13.00-14.30 uur

10.00-12.00 uur

Wil je zowel een beeldende kunst- als een theaterworkshop volgen? Dat kan!  
Zowel qua tijd als inhoud sluiten de workshops prima op elkaar aan.

Om deel te nemen aan de workshops, vragen we je om in te schrijven voor 24 april. Stuur een mail naar publiekswerking@ntgent.be  en vermeld daarbij je naam, leeftijd en aan welke workshop je wil deelnemen. Hier kan je ook terecht met je vragen en opmerkingen.

Graag tot dan!

Het Publiekswerkingsteam

©Thierry Dhondt: ons atelier maakt het decor voor De Living.