Yellow Luk Perceval 7

Filmaanbod van NTGent gebundeld online

| 12 May 2021
Vier films die NTGent tijdens de coronacrisis maakte, zijn voortaan te zien via 'Cinema bij je Thuis', de online thuisbioscoop van Lumière.
Knipsel

Na maanden wachten is er binnenkort eindelijk weer live theater. Maar er is meer. In volle coronacrisis bracht NTGent maar liefst zes films uit. Films waar we stuk voor stuk erg trots op zijn. De films zijn deels gemaakt uit noodzaak omdat onze theaters dicht bleven, maar ook uit overtuiging. We bereiken er een meer divers en internationaler publiek mee, en tegelijk krijgen we hele positieve commentaren van trouwe NTGent-volgers.

Vier van onze films (‘The New Gospel’, ‘Yellow’, ‘Just Asking: de film’, en ‘Orestes in Mosul -  The Making of’) zijn vanaf nu online te bekijken, wanneer je maar wil. NTGent heeft daarvoor een samenwerking afgesloten met 'Cinema bij je Thuis', de streamingdienst opgericht door Lumière na het sluiten van de bioscopen. Voor 8 euro kan je een van onze films huren (48 uur lang). 

Daarnaast is er voor het eerst een filmpagina op ntgent.be, waar je een handig overzicht vindt van al onze films, inclusief een link voor wie meer info wil.

Veel plezier!