Img 9325 Druk C Michiel Devijver

VIJF STERREN VOOR 'GRIEF & BEAUTY': "Door alles schemert de wil om te leven"

| 23 September 2021
"Van een troostende schoonheid". "Een universele vertelling over leven en dood". Of nog: "Door alles schemert de wil om te leven". De nieuwe voorstelling van Milo Rau, 'Grief & Beauty', is door recensenten enthousiast onthaald. De Volkskrant reikt zelfs vijf sterren uit.

Volkskrant (NL) ***** - Hein Janssen

“Door alles heen sijpelt de onmiskenbare wil om te leven, dóór te leven, de wil om de dood nog even op een zijspoor te houden (…) Zo worden al die particuliere verhalen samen een universele vertelling over leven en dood, en hoe het een als vanzelfsprekend uit het ander voortkomt.

Het Nieuwsblad *** - Magali Degrande

“Rau heeft, zoals hij ook eerder al bewezen heeft, de juiste mensenkennis om in zijn acteurs precies dat naar boven te halen waarmee hij bij zijn publiek een gevoelige snaar kan raken (...) Rau schept geen begrafenissfeer, maar een sfeer van schoonheid. Hij laat wel ruimte voor verdriet, maar toont ook dat dat verdriet zo sterk kan zijn, omdat de liefde zo groot is."

La Libre Belgique - Guy Duplat

"De titel is een schijnbaar oxymoron, want hoe kun je verdriet en schoonheid met elkaar verzoenen? Toch is dit wat Milo Rau laat zien. Een vorm van troostende schoonheid kan geboren worden uit een zachte en ernstige benadering van de dood, in de tederheid en waarheid van de emoties die door ieder mens worden ervaren."