Copyright  Hubert  Amiel 022415 Nef

La Reprise ontvangt Prix de la Critique

| 26 June 2019
La Reprise ontving van de Franse pers de Prix de la Critique, voor beste buitenlandse voorstelling.

La Reprise werd eerder al uitgeroepen door één van de beste voorstellingen van 2019 door de New York Times, is bezig aan een uitgebreide internationale tournee en is op 5 september 2019 uitzonderlijk in Gent te zien tijdens het Theaterfestival. Info en tickets via hun website.

La Reprise. Histoire du théâtre I is een regie van Milo Rau en reconstrueert de moord op Ihsane Jarfi, homo en moslim in Luik, 2012.

Milo Rau introduceert met dit eerste deel de reeks Histoire(s) du théâtre: een performatief onderzoek naar de oudste kunstvorm van de mensheid. Rau en zijn team keren terug naar de fundamentele problemen van hun artistieke werk in de afgelopen 15 jaar: hoe representeer je geweld en traumatische gebeurtenissen op het podium? Het is tegelijk een zoektocht naar de kern van de fundamenteel tragische 'condition humaine', en een viering van de kracht van het theater. Tijdens het Festival van Avignon gaat deel II van de reeks in première: Histoire du théâtre II, in regie van de Congolese choreograaf Faustin Linyekula.

Gerelateerde producties