1080X10800 Bodybodybodybody Website

Livestream Bodybodybodybody op 18 maart

| 16 March 2021
Sinds 2019 werken Dag Taeldeman en Andrew Van Ostade aan een bijna 1 uur-durende, opzwepende muzikale compositie die de titel ‘Bodybodybodybody’ mee kreeg.

Het project vindt zijn oorsprong in de ‘tarantella’,  Italiaanse volksmuziek. De muziek 'tarantella' en dans 'taranta', zijn beiden genoemd naar de plek van hun oorsprong Tarente in Apulië (Zuid-Italië), en/of naar de tarantulaspin (Lycosa tarantula). Begeesterd door mythologie en legendes, geloofden de inwoners van deze zuiderse streek dat de beet van deze giganteske spin dodelijk kon zijn en genezing enkel mogelijk was door het zich over geven aan een schokkerige, extatische dans. Later voerde men dit ritueel jaarlijks uit tegen allerlei soorten ziekten. Vaak was dit een excuus om de teugels te vieren nadat men kort gehouden werd, een soort variant van het ‘los gaan’ tijdens Carnaval alvorens de vasten aanbreken. De oude volksverhalen vertellen over de geheimzinnige band tussen de spin en de gebeten persoon, die waanzinnig werd en willoos begon te dansen en te springen. De enige manier om het slachtoffer hiervan te bevrijden, was via  muziek.

Na het voltooien van de compositie werkten Dag en Andrew samen met danser Matteo Sedda. Hij luisterde naar de muziek, en creërde een choreografie, die uiteraard ook zeer extatisch en ritmisch is, en die de hoofdstukken en herhalingen volgt.  Zij worden bijgestaan door sopraan Lies Vandewege. Zij zingt een aria waarin een opgevoerd personage, de ijskoningin, vertelt hoe het onmogelijk is om stil te staan op deze opzwepende muziek

Je kan een livestream van deze voorstelling volgen op donderdag 18 maart om 20 uur via deze link.

Muziek: Dag Taeldeman & Andrew Van Ostade

Concept:  Dag Taeldeman & Andrew Van Ostade

Dance: Matteo Sedda

Sopraan: Lies Vandewege

Licht: Helmut Van Den Meersschaut

Geluid: Saul Mombaerts

Camera: Robin Stevens

speciale dank aan: Lore Borremans, Edith Cassiers, Floria Lomme, Ellen Kromhout en Moreno Perna

Met steun van de Vlaamse Overheid