Img 6630 Web C Michiel Devijver

Louis van der Waal genomineerd voor VSCD-toneelprijs voor rol in 'Rijgen'

| 6 July 2021
Acteur Louis van der Waal komt in aanmerking voor een prestigieuze VSCD-toneelprijs voor zijn rol in de NTGent-productie 'Rijgen'. De Nederlandse Toneeljury looft onder meer zijn "open, flirterige en terloopse spel".

Van der Waal is een van de vijf genomineerden in de categorie 'De Arlechinno', dat is de VSCD Toneelprijs voor de meest indrukwekkende bijdragende mannenrol. De VSCD Toneelprijzen zijn de belangrijkste theater-awards in Nederland.

De Nederlandse Toneeljury is vol lof over de rol van Van der Waal in de NTGent-productie 'Rijgen':  

“In de aantrekkelijke pretentieloosheid die hij bij zijn diverse rollen in Rijgen opzocht, toonde Louis van der Waal zich een uiterst kwetsbare speler. Met één blik richting zaal kan hij de toeschouwer aan het lachen krijgen, en tegelijkertijd het vermoeden van een groot verdriet invoelbaar maken. Hij brengt in zijn manier van spelen een spannende vervreemding aan, die uiterst fascinerend is om naar te kijken, zijn medespelers op een prettige manier ontregelt en de scène onverwacht van betekenis doet kantelen. Over de hele linie betrekt hij met zijn open, flirterige en terloopse spel de zaal voortdurend bij de voorstelling.”

Lees hier meer over de andere genomineerden.

De uitreiking van de prijzen over seizoen 2020 én 2021 vindt plaats op zaterdag 11 september 2021 tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Internationaal Theater Amsterdam (ITA).Terug naar overzicht

Gerelateerde producties