Gardenia Heropening Sb

NTGent heropent Schouwburg met ‘Gardenia – 10 jaar later’

| 14 July 2021
Meer dan anderhalf jaar na de laatste première heropent stadstheater NTGent vrijdag (16 juli) zijn Schouwburg met ‘Gardenia - 10 jaar later’, de comeback van een wereldwijde theater-hit geregisseerd door Alain Platel en Frank Van Laecke.
38 Lum 7662

Gardenia - 10 jaar later  is de perfecte voorstelling voor onze heropening”, zegt Daan Vander Steene, zakelijk leider van NTGent. Ook de oorspronkelijke productie ging destijds (op 25 juni 2010) in première in de Schouwburg op het Sint-Baafsplein. Het begin van een succesverhaal met meer dan 200 voorstellingen in gans Europa, Canada en zelfs Rusland. Net als toen is Gardenia ook dit keer een productie van les ballets C de la B samen met NTGent.

De vorige première in de NTGent-Schouwburg dateert al van januari 2020, toen Familie van Milo Rau. “Stap voor stap hebben we onze werking de voorbije weken heropgestart”, zegt Vander Steene. In juni was er Het Narrenschip in openlucht, begin juli volgde de première ‘on tour’ van de NTGent-productie Liebestod op het festival van Avignon (FR). Familie was vorige week te zien in Théâtre de Vidy in Lausanne (ZW).

Safety first

De langverwachte heropening gaat gepaard met strikte veilgheidsregels. “We merken bij sommige cultuurliefhebbers wat plankenkoorts. Begrijpelijk, maar we zijn vastbesloten om hun vertrouwen snel terug te winnen”, zegt Vander Steene.

Concreet zijn per avond maximaal 285 tickets te koop (in plaats van 600), zodat er voldoende ruimte kan zijn tussen de bubbels. Bezoekers krijgen in volgorde van aankomst een plaats toegewezen door een onthaalmedewerker. Daarnaast wordt de luchtkwaliteit continu gemonitord en is de ventilatie aangepast. Er komt nu zelfs extra verse lucht binnen via de treden in de parterre. Die zijn daarvoor speciaal opengemaakt.