000 33 Dd886

Trilogie van Antieke Mythen

| 25 April 2023
NTGent & IIPM organiseren de tentoonstelling 'The Trilogy of Antique Myths' van Milo Rau in de Drongenhofkapel in het kader van de voorstelling ‘Antigone in de Amazone’.

NTGent & IIPM organiseren de tentoonstelling The Trilogy of Antique Myths van Milo Rau in de Drongenhofkapel van 13 mei tot 23 mei 2023, waarbij de nadruk ligt op de Trilogie van Oude Mythen, een triptiek waarin Milo Rau zich de afgelopen jaren heeft afgevraagd naar de relevantie voor de 21e eeuw van de belangrijkste mythen van de westerse scheppingsverhalen, terwijl ook wordt onderzocht hoe kunst duurzame netwerken kan creëren, zoals te zien is in voorbeelden zoals de Houses of Dignity en de Tomatoes of Dignity, de Filmschool in Mosul, en de samenwerking met MST en de Canadian tegen de ontbossing van de Amazone in Antigone in de Amazone.

De focus ligt op de video's, posters en schilderijen die bij de trilogie horen. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen achter de schermen en zien hoe de trilogie tot stand is gekomen. Het sacrale aspect van de trilogie wordt benadrukt, met aandacht voor het idee van opoffering en het dode lichaam dat voorkomt in Orestes in MosulThe New Gospel en Antigone in de Amazone.

De openingsuren voor de tentoonstelling zijn als volgt:

- Zaterdag 13 mei: 16.00 uur tot 19.30 uur
- Dinsdag tot zondag: 14.00 uur tot 19.00 uur
- Maandag: gesloten

Adres: Drongenhof 15 ,9000 Gent

Toegang tot de tentoonstelling is gratis.

(c) Nelson Almeida / AFP