Img 9649 Pano Web C Michiel Devijver 2

NTGent zoekt een theatertechnieker

| 5 March 2021
Als theatertechnieker maak je mee mogelijk wat op het podium gebeurt. Ben je vertrouwd bent met verschillende technieken (licht, audio, video) en werk je graag zowel in teamverband als autonoom? Dan ben jij misschien de theatertechnieker die we zoeken.

WIE ZIJN WIJ?

NTGent is het stadstheater van Gent. We nodigen theatergezelschappen uit naar onze zalen in het centrum van de stad, maar maken ook zelf spraakmakende voorstellingen en gaan daarmee
op tournee. Als stadstheater willen we een divers publiek bevragen, motiveren en in beweging brengen. We doen dat door theater in te zetten voor maatschappelijk debat.

We zijn een open huis, toegankelijk voor iedereen. Echt verrassende inzichten komen volgens ons voort uit gesprekken met anderen: mensen met een andere blik. Of het nu gaat om leeftijd, geloof, seksuele geaardheid, genderexpressie en genderidentiteit, culturele achtergrond, taal, fysieke beperkingen of opleiding: wij vinden het cruciaal dat ons personeel en ons publiek onze superdiverse samenleving representeren.

Als gemotiveerd allround technicus met een brede kennis van theatertechniek en gespecialiseerd in theatertrekken, werk je mee aan de creatie van nieuwe producties en ga je soms mee op tournee. Je maakt deel uit van het vaste team technici. Je bestuurt onder andere de trekkenwand en maakt zo mee mogelijk wat er op het podium gebeurt.

WIE ZOEKEN WE?

We zoeken een enthousiaste theatertechnieker, voor een voltijdse job. Je kunt je wel herkennen in dit profiel:
■ Je bent vertrouwd met trekkenwandbeweging en -besturing (‘motion control’/’automation’) en bij uitbreiding hijs- en riggingtechnieken.
■ Je hebt een goede vakkennis op vlak van verschillende theatertechnische disciplines: licht, geluid, video, rigging/ hijsen.... Of je kent tenminste één ervan erg goed, zowel wat de
apperatuur als wat de software betreft.
■ Je bent goed op de hoogte van de veiligheidsnormen en -procedures. Je kan op verschillende technische domeinen werken zonder jezelf of je collega’s in gevaar te brengen.
■ Je leert graag bij, door opleidingen te volgen en door de praktijk. De digitale wereld is voor jou een speeltuin. Je gaat graag zelf op zoek naar nieuwe toepassingen en mogelijkheden. Je vindt gemakkelijk je weg in een netwerkomgeving. Je weet wat patchen, nodes, switchen enzovoort betekenen.
■ Je bent stressbestendig. Zelfs wanneer je onder grote druk staat, straal je beheersing en vertrouwen uit.
■ Je bent flexibel. Onregelmatige werkuren en verplaatsingen horen bij de job. Naar aanloop van een première loopt de werkdruk hoog op. Je ziet het zitten om te toeren.

□ Je hebt minimaal een rijbewijs B
□ Je werkt graag samen met andere mensen, maar je kan ook autonoom aan de slag.
□ Je communiceert vlot in het Nederland en het Engels. Je beweegt je met gemak in een internationale context.
□ Je hebt minstens 2 jaar ervaring in een gelijkaardige functie.

WAT BIEDEN WE JE?

■ We bieden een voltijdse job. Start met een contract voor 6 maanden, met mogelijkheid tot verlenging naar een contract van onbepaalde duur.
■ Verloning volgens anciënniteit en paritair comité 304 (podiumkunsten).
■ Onze kantoren, zalen en repetitieruimtes liggen in het centrum van de stad. We zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Indien je het openbaar vervoer gebruikt, biedt NTGent je een
abonnement aan.
■ Je krijgt de ruimte om te groeien in je job en je expertise aan te scherpen. NTGent is voortdurend in beweging en creëert zo nieuwe mogelijkheden.
■ Overuren worden gecompenseerd.
■ Het is mogelijk om opleidingen te volgen. Na 6 maanden ontvang je een maaltijdcheque van 5,60 euro per gepresteerde werkdag en een hospitalisatieverzekering.
■ Je krijgt twee gratis tickets voor elk van onze eigen voorstellingen en een gratis ticket voor alle gastvoorstellingen. 
■ Je bent welkom op onze premièrefeestjes.

INTERESSE IN DEZE JOB?

Stuur een motivatiebrief en je cv vóór 22 maart 2021 naar vacature@ntgent.be

We moedigen iedereen aan om te solliciteren, ongeacht leeftijd, geloof, seksuele geaardheid, diploma, genderexpressie en genderidentiteit, fysieke beperkingen, culturele achtergrond of moedertaal.

Je kan rekenen op een vertrouwelijke en snelle behandeling van je kandidatuur