NTGent zoekt voltijds technicus (m/v/x) met uitgesproken ervaring/capaciteiten

| 9 January 2019
NTGent staat, als stadstheater in Gent, Vlaanderen, België en Europa, voor een nieuw en uitdagend hoofdstuk. Het stadstheater dat ons interesseert, staat tussen traditie en utopie. Het blijft niet op het podium waarop het werd ingestudeerd, maar gaat internationaal op tournee. En het brengt de wereldvraagstukken naar de stad. We zullen voor onderzoek en manifestaties met ons ensemble op reis gaan. We bieden een podium aan acteurs en niet-professionele spelers, van verschillende nationaliteiten en talen. We maken onze toneelstukken samen: samen met alle betrokkenen, samen met het publiek, in een constante wisselwerking met de maatschappij. We zijn immers niet alleen geïnteresseerd in de canon van de klassieke theaterliteratuur, maar vooral in de wereld waarin we leven. We gaan op zoek naar nieuwe klassiekers, naar de mythen, tragedies en contradicties van onze tijd: door de actualiteit te mythologiseren, en de mythologie te actualiseren. Op die manier willen we vormgeven aan een politiek, mobiel en creatief ‘stadstheater van de toekomst’.

Functieomschrijving
Als theatertechnisch specialist op het vlak van ofwel audio-, ofwel licht-, ofwel videotechniek (maar bij voorkeur een combinatie ervan) sta je mee in voor de creatie/realisatie van (nieuwe) producties en het touren ervan in een internationale context.

Op voorstel van en in overleg met de Coördinator techniek en de Technisch planner stuur je van bepaalde producties – in aanvulling van jouw eigen vakdomein/aandachtsgebied – de opbouw en het verloop van de voorstelling aan voor wat meerdere theatertechnische aspecten ervan betreft, wat maakt dat je op dat moment op de werkvloer een sleutelrol speelt in de technische realisatie ervan.

Profiel
Je hebt minimum 3 jaar relevante ervaring in een producerende organisatie en kan bogen op een uitgebreide vakkennis op het vlak van verschillende theatertechnische disciplines en technieken (podium-/trekkenwand–mechanica, licht- en audiotechniek, ..), hetzij gebaseerd op opleiding aangevuld met verdere bekwaming, hetzij door relevante praktijkervaring. Een goede kennis van videotechniek is een pluspunt. Je bent door een combinatie van persoonlijkheid en ervaring in staat om een theatertechnisch productieteam aan te sturen op de werkvloer. Je hebt ervaring met het creëren van en touren met grote – en vanuit theatertechnisch oogpunt complexe - producties, bij voorkeur in een internationale context. Je bent vertrouwd met meerdere disciplines en als je er momenteel al niet in uitblinkt, geef je blijk van een uitgesproken interesse en bereidheid om jezelf er (verder) in te bekwamen (dmv opleidingen en/of de praktijk). De digitale wereld is voor jou een speeltuin met oneindige mogelijkheden tot verdere exploratie, dus je volgt er sowieso alle evoluties. Je hebt ervaring met en een gedegen kennis van een groot aantal gangbare software-toepassingen, zowel op het vlak van internet en office (Microsoft Office, ..) als vakspecifiek (Ableton, Qlab, ..).

Ervaring met CAD-tekenen is een pluspunt. Je bent op de hoogte van de veiligheidsnormen/-procedures en de op verschillende technische domeinen geldende reglementeringen en je bent in staat om veilig te werken, zonder jezelf en/of jouw collega’s in gevaar te brengen. Je communiceert vlot in het Nederlands en het Engels. Je bent een teamspeler en schrikt er niet voor terug om in een grotere organisatie te functioneren. Je bent stressbestendig en hebt de nodige relevante ervaring met een creatief bedrijf. Je bent flexibel; avond- en weekendwerk is voor jou (vanzelfsprekend) geen probleem. Je bent houder van (minimaal) een rijbewijs B. Zo je iemand bent die hard, gedreven, toegewijd, nauwkeurig en oplossingsgericht kan werken en daar terzelfdertijd zichtbaar genoegen kan aan beleven, dan heb je bij ons een streepje voor.

Aanbod
Een uitdagende job binnen een hecht team dat werkt in een ambitieus en internationaal huis.
Een voltijdse job met zicht op een contract van onbepaalde duur vanaf februari 2019.
Verloning volgens anciënniteit en paritair comité 304 (Podiumkunsten), met extralegale voordelen.
Je behoort tot het technisch-artistiek personeel.

Interesse?
Geïnteresseerden kunnen hun CV en een motivatiebrief sturen naar NTGent via vacature@ntgent.be en dit voor 20 januari 2019.
NTGent is een organisatie die belang hecht aan diversiteit. De selecties gebeuren dan ook op grond van competenties ongeacht origine, leeftijd, geslacht of diploma.