Thumbnail 2021 09 27 13 52 43 One Song Dossier Nl Pdf En Nog 1 Andere Pagina Werk Microsoft  Edge

'ONE SONG' in première op prestigieus Festival d'Avignon

| 7 June 2022
​Voor het vierde jaar op rij heeft NTGent het plezier om aan te kondigen dat een voorstelling uit de reeks 'Histoire(s) du Théâtre' in première gaat op Festival d’Avignon. Dit keer gaat het om 'ONE SONG: Histoire(s) du Théâtre IV', een creatie van Belgisch beeldend kunstenaar Miet Warlop.

ONE SONG: Histoire(s) du Théâtre IV  van Miet Warlop gaat in wereldpremière op 8 juli en is op het vermaarde Festival d'Avignon in totaal zes keer te zien. De Belgische première vindt plaats bij NTGent in oktober 2022. De voorstelling reist ook naar o.a. Marseille, Barcelona, Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen.

Wat is je geschiedenis als theatermaker? In de reeks Histoire(s) du Théâtre is Warlop de vierde regisseur die – na Milo Rau, Faustin Linyekula en Angélica Liddell – de uitdaging aangaat om een werk te creëren waarin heden, verleden en toekomst elkaar op een inspirerende manier ontmoeten.

ONE SONG: Histoire du Théâtre IV  speelt zich af in het unieke universum van Warlop, waar een groep performers de arena betreedt voor een betoverend ritueel over afscheid, leven en dood, hoop en wedergeboorte. De performers gaan samen tot het uiterste: met gezongen tekst, beelden en voorwerpen, zuurstof en zweet, roepen ze onze ‘condition humaine’ op. Telkens weer staat iemand op om hun grenzen te verleggen. Ze tarten de tijd en geven uitdrukking aan een diepmenselijke behoefte: het moment waarop we ons denkende lichaam kunnen overstijgen.