Luk Perceval In Actie

OPEN CALL: kunstenaars gezocht

| 11 April 2019
Luk Perceval geeft acteurs het podium om precies één uur over hun leven te praten en zich zo te presenteren aan NTGent.

HET UUR VAN DE WAARHEID

Om bekende en onbekende kunstenaars de kans te geven zich voor NTGent te presenteren als performer, start Luk Perceval dit voorjaar met het Uur van de Waarheid, een format dat hij als theaterdocent in binnen- en buitenland al een aantal jaar met succes toepast.

Voor het Uur van de Waarheid worden toneelspelers/performers/dansers/… gevraagd om een uur lang in een theatrale vorm, op een locatie in de schouwburg, een verhaal te vertellen/dansen/performen. Voorafgaand aan de presentatie wordt er twee weken intensief gewerkt, onder leiding van Luk Perceval, choreograaf Ted Stoffer en auteur Peter Verhelst.


STEL JE KANDIDAAT!

Stel je voor 15 mei 2019 kandidaat via een gemotiveerde mail en een kort filmpje (max 3 minuten) waarin je aan je moeder de waarheid vertelt. In de mail beschrijf je het doel en motiveer je waarom je wilt deelnemen.

Uit de aanmeldingen wordt een aantal sollicitanten geselecteerd om te skypen met regieassistent Jip Vuik. Na die gesprekken wordt de uiteindelijke selectie gemaakt.

 • Maximaal 10 deelnemers
 • In NTGent Schouwburg (Sint-Baafsplein 17, Gent)
 • Van 17 tot en met 30 juni 2019.
 • Aanmelden via uurvandewaarheid@ntgent.be
 • Deadline: 15.05.2019


TIEN GEBODEN

 1. Eén speler (m/v/x).
 2. Eén zelfgekozen object in een zelfgekozen ruimte in de schouwburg, geen decor.
 3. Eén uur d.w.z. min 50 minuten.
 4. De speler werkt zelfstandig.
 5. De speler ontwikkelt een uur lang een spanning die de toeschouwer boeit.
 6. De speler vervolgt een doel/een noodzaak.
 7. De speler kan met of zonder tekst werken, alles kan, mits goed gedaan.
 8. Muziek wordt enkel live uitgevoerd/gemanipuleerd door de speler zelf.
 9. De speler is zich bewust van de aanwezigheid van de toeschouwer.
 10. Aan het einde van de workshop beslissen de mentoren of het ontwikkelde uur al dan niet publieksrijp is en gepresenteerd kan worden tijdens de Marathon van de Waarheid, tijdens het weekend van 29 en 30/6/19.

Jip Vuik (1992) is theaterregisseur en studeerde in 2015 af aan de Toneelacademie in Maastricht. Sindsdien maakte hij meerdere voorstellingen bij o.a. Frascati Producties, OTtheater en productiehuis Rotterdam. Sinds 2018 is hij deel van het hiphoptheatercollectief DIEHELEDING. Naast zijn werk als theaterregisseur is Jip (vast) docent aan Artez, de academie voor theater en dans in Arnhem, en is hij werkzaam als schrijver en dramaturg.