Revue Ravage Danny Willems

Revue Ravage. De podcast.

| 29 January 2021
Vijf jaar geleden bij ons op de planken, nu te beluisteren als podcast.

Met Revue Ravage schreef Tom Lanoye 5 jaar geleden een straffe tekst over het leven van een oudere politicus, vertolkt door Josse De Pauw. De man is al te lang voorzitter en wil ermee kappen, maar hij is te ijdel en te bang om zijn enige grote levenspassie op te geven. De originele, bruisende muziek van Peter Vermeersch en Flat Earth Society, bijna een personage op zich, gaven het geheel een extra laag, maar maakte er tegelijk een variété van.

Om de spilfiguur draait een aantal andere personages heen, als motten en muggen rond het schroeiende lamplicht van de macht. Zo is er zijn vrouw die met hem rustig van zijn pensioen wil genieten, zijn briljante zoon en kroonprins die een nieuwe wind wil en zijn maîtresse, die wacht op het moment dat hij de scheiding aanvraagt om met haar aan zijn tweede jeugd te beginnen. De vrouwen zullen hun dromen moeten opbergen, want de narcistische oude krokodil rijdt iedereen de vernieling in. Het is een ondergangsverhaal van alle tijden, dat ook na vijf jaar nog helemaal overeind staat.

Radio Klara maakt van het theaterstuk (een samenwerking tussen NTGent en KVS) een luisterspel. 
Zondag 31/01/2021 zendde Klara het luisterspel van Revue Ravage uit. Heb jij het gemist? Of krijg je er maar geen genoeg van? Geen nood! Je kan Revue Ravage herbeluisteren op Klara.be of via de Klara-app.