Roelverniersprijs

Roel Verniers prijs 2018: Oproep Inzendingen

| 29 June 2018
Ben jij een beginnend podiumkunstenaar boordevol inspiratie? Heb je een plan, idee of concept dat schreeuwt om uitgewerkt te worden? Grijp dan nu je kans om een eerste stap te zetten tot realisatie.

Het TheaterFestival en sociaal bureau voor kunstenaars, Amplo , ondersteunen samen jong podiumtalent. Daarvoor zijn we op zoek naar frisse concepten van beginnende en afgestudeerde podiumkunstenaars uit alle hoeken: theater, dans, slam, performance, tekstschrijven,… Alles kan!

Het beste concept voor een voorstelling, performance, tekst,... wint de Roel Verniers Prijs 2018.
Die bestaat uit:
- een coproductiebedrag van 6.000 euro
- de uitnodiging om de realisatie van het plan op het TheaterFestival 2019 in Gent te tonen
- een jaar lang zakelijke ondersteuning door Amplo

Hoe werkt het?
Je mailt je plan, idee of concept op maximum één A4 of in een videoboodschap van 1,5 minuut + je CV naar info@theaterfestival.be . De deadline staat op 25 juli.
Deze plannen worden gelezen door een vakkundige leesjury, bestaande uit o.a. Manuel Haezebrouck (CAMPO) en Liesje De Smet (Amplo). Zij nomineren de 8 beste concepten en hun bedenkers. Op maandag 6 augustus kom je te weten of je genomineerd bent. Tijdens het TheaterFestival (30 augustus t/m 9 september Antwerpen) presenteren de 8 genomineerden hun concept live op woensdag 5 september in festivallocatie De Studio. ‘s Avonds wordt de winnaar van de Roel Verniers Prijs 2018 bekend gemaakt. Presentaties en prijsuitreiking zijn toegankelijk voor publiek. Veel succes!

Amplo
Amplo begon als Sociaal Bureau voor kunstenaars (SBK) en groeide uit tot een toonaangevende en betrouwbare HR-partner voor de creatieve sector. Naast payroll en personeelsadministratie bieden we een scala aan aanvullende services. We werken op maat van onze klanten, freelancers en de sector in zijn geheel. Onze werking is laagdrempelig: we zijn makkelijk bereikbaar en we geven persoonlijke advies op maat. Heb je vragen over het kunstenaarsstatuut? We verwelkomen je graag in een van onze kantoren voor gratis info. www.amplo.be

Het TheaterFestival
Het TheaterFestival zet tien dagen lang een grote spot op het mooiste wat ons theaterland biedt. Voorstellingen wisselen zich af met verdiepende debatten, kritische nagesprekken, inspirerende workshops en meer voor publiek en professional. Een professionele jury selecteert voor het TheaterFestival een jaar lang de meest belangwekkende voorstellingen van het afgelopen seizoen. In 2018 bestaat die uit Evelyne Coussens, Charlotte De Somviele, Johan Thielemans, Pieter ’t Jonck,
Mia Vaerman, Simon van den Berg, Karel Vanhaesebrouck en Herien Wensink. www.theaterfestival.be