Sept Mouvements Congo 2

Same Same But Different: 2e voorstelling geannuleerd wegens niet toekennen reisvisa.

| 13 February 2019
'Sept Mouvements Congo' van de Congolese acteur, regisseur en tekstschrijver Michael Disanka is de tweede voorstelling in het festival Same Same But Different die we moeten annuleren wegens weigering uitreisvisa aan de Congolese acteurs/ dansers.

Het Same Same But Different festival ziet zich genoodzaakt om, na het annuleren van de wereldpremière van ‘Histoire(s) du Théâtre II’ (regie Faustin Linyekula) (persbericht van 17/01/2019) ook een tweede voorstelling uit haar programma te schrappen, opnieuw door het niet uitreiken van uitreisvisa voor Congolose acteurs/dansers.

Dit keer gaat het om ‘Sept Mouvements Congo’ van de Congolese acteur, regisseur en tekstschrijver Michael Disanka. De voorstellingen van 28/02 en 01/03, in het kader van het Same Same But Different Festival, worden geschrapt.

Michael Disanka (1987) geldt als een van de meest inspirerende stemmen uit het Congo van vandaag. Sinds zijn studies aan het Nationaal Instituut voor Kunsten in Kinshasa, de stad waar hij geboren is, ontpopt Disanka zich als een ware chroniqueur van zijn generatie. In deze productie brengt hij verslag uit van de jaren 2016 en 2017 in woord, beeld en muziek.

Naar aanleiding van het schrappen van beide voorstellingen organiseert Same Same But Different het debat ‘uitdagingen op het vlak van internationale artistieke samenwerking’ 21/02/2019 – 18u – Minardschouwburg

Nemen deel: artistiek directeur van NTGent Milo Rau, choreograaf/ danser/ regisseur Faustin Linyekula en Vlaams minister van cultuur Sven Gatz.