Spiegelproject Yellow

Spiegelproject 'Yellow' palmt Utrecht in

| 14 June 2021
NTGent maakt al jaren werk van 'Spiegelprojecten', waarin een groep deelnemers onder leiding van onze theaterdocenten, een eigen kijk ontwikkelt op een NTGent-voorstelling. Op zondag 20 juni kan je in Utrecht terecht voor een wandelvoorstelling rond 'Yellow' van Luk Perceval.

De voorstelling Yellow - The Sorrows of Belgium II: Rex ging dit voorjaar in première als theaterfilm. Sinds halverwege maart 2021  is een enthousiaste groep deelnemers, afkomstig uit de hele wereld en nu wonend in Nederland, gestart met het eerste deel van een Spiegelproject rondom de voorstelling.

Onder leiding van theaterdocent Dieuwke Slump gingen de groep aan de slag in een aantal zoomsessies en een aantal fysieke sessies met de werkwijzen en thematieken uit Yellow, en verbonden ze hun eigen verhalen en ervaringen hieraan. Op 11 april 2021 mocht de groep repeteren in de Stadsschouwburg van Utrecht, en is er ook een trailer opgenomen.Spiegelproject Yellow Banner

Fragmenten van dit Spiegelproject zullen te beluisteren en te bekijken zijn in een wandelvoorstelling door de stad Utrecht en haar verleden. Deze vindt plaats op 20 juni 2021. Deelnemers delen met het publiek verschillende teksten, bewegingen en geluiden uit hun project én er wordt nieuwe input gemaakt en verzameld voor het project.

De deelnemers zijn: Betina Abi Habib, Esther Smeenk, Hazem Saqf El Hait, Sacha Alexandra Mayn, Bakr Al-Jaber, Rita Cots, Liza Teta, en Ceren Tunal.

De Publiekswerking van NTGent slaat voor dit project de handen in elkaar met De Voorkamer, een inloop-huiskamer middenin de wijk Lombok in Utrecht. De bezoekers organiseren activiteiten en projecten om uitwisseling van hun culturen mogelijk te maken. In het seizoen 2021-2022 volgt deel twee van deze samenwerking.

Terug naar overzicht