Goldenbooks

Nieuw Golden Book: Orestes in Mosul

| 20 September 2018
Samen met Verbrecher Verlag lanceren we The Golden Books: een reeks met programmateksten over theater, esthetiek en politiek, en met achtergrondteksten over producties en projecten van NTGent. Nieuw in de reeks: "Orestes in Mosul"
57467918 417073918850358 324967821299679232 N

"Orestes in Mosul" is het derde volume in de reeks 'Golden Books'. Het verschijnt in april 2019 voor de Europese première van Milo Rau’s theaterproject. Het boek verzamelt materiaal en originele teksten samen met achtergrondinterviews over het productieproces met acteurs uit Europa en Irak, repetities en een pre-premiere in Mosul. 

Wat gebeurt er wanneer een Belgisch theatergezelschap naar Mosul reist? Hoe kan een klassieker actueel worden gemaakt? Wat kunnen we leren van het lijden en verzet van de bevolking van Mosul onder IS? Het boek geeft een inkijk in het maakproces, de research en de betrokken personages: the making of "Orestes in Mosul".

Te koop aan ons ticketingbureau: 8 euro

Globalrealism

„Globaal realisme“ vormt het eerste deel in de reeks 'Golden Books' en verschijnt in de herfst van 2018, bij de start van het eerste seizoen van Milo Rau als artistiek directeur van NTGent. Dit boekdeel bundelt basisteksten, gesprekken en essays over het werk van Milo Rau en het IIPM – International Institute of Political Murder van de afgelopen tien jaar en wordt uitgebracht in een Duits/Engelse en een Nederlands/Franse editie.

Milo Rau werd in 1977 geboren in Bern en werkt als regisseur, schrijver en activist. Zijn werk omvat meer dan 50 toneelstukken, films, boeken en acties. Meest recente publicaties van zijn hand bij Verbrecher Verlag zijn „Die Europa Trilogie“ (2016), „Five Easy Pieces/Die 120 Tage von Sodom“ (2017), „Das Kongo Tribunal“ (2017) en „Lenin“ (2017).

- te koop aan ons bespreekbureau: €9

Lamgods

'Lam Gods/The Ghent Altarpiece' is het tweede deel van deze reeks en verschijnt eind september 2018 naar aanleiding van de première van de door Milo Rau geregisseerde gelijknamige voorstelling bij NTGent, tevens de openingsproductie van zijn eerste seizoen als artistiek directeur van het gezelschap. Het boek verzamelt in het Nederlands en Engels materiaal en interviews rond Milo Rau’s performatieve videoinstallatie waarmee hij het beroemdste schilderij in België, 'Het Lam Gods' van de gebroeders Van Eyck uit 1432, naar het heden vertaalt.

- te koop aan ons bespreekbureau: €9