Grief Beauty 2

Dit najaar zes NTGent-voorstellingen op internationale tournee

| 19 August 2022
Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Oostenrijk én Zwitserland: maar liefst zes theatervoorstellingen geproduceerd door NTGent trekken dit najaar op tournee door Europa.

Het programma van NTGent voor het seizoen 22-23 kleurt opvallend Gents, zo stelde Het Nieuwsblad vast meteen na de voorstelling van de nieuwe producties eind juni. Maar het Gentse stadstheater is meer dan ooit ook internationaal actief.

Begin juli was er de wereldpremière van de theatertrilogie The Sorrows of Belgium  in het Poolse Poznan. In diezelfde maand ging de nieuwste NTGent-productie ONE SONG - Histoire(s) du Théâtre IV  met groot succes in wereldpremière op het prestigieuze Festival d'Avignon. En dit najaar gaan maar liefst zes NTGent-producties op tournee.

Img 7116 Druk C Michiel Devijver 1

🌎 ONE SONG - Histoire(s) du Théâtre IV, een creatie van Miet Warlop, zet zijn triomftocht door Frankrijk verder en speelt eind september op festival Actoral in Marseille (FR); later dit najaar volgt Douai/Arras (FR), Berlijn (DUI) en Rotterdam (NL).

Grief Beauty 2

🌎 De voorstelling Grief & Beauty, "een universele voorstelling over leven en dood" (Volkskrant *****), toert al sinds de wereldpremière in Gent in september 2021. Na eerdere passages in Nederland, Frankrijk en Duitsland, is Grief & Beauty, een creatie van artistiek leider Milo Rauvanaf 8 oktober te zien in Italië (Romaeuropa Festival, Prato en Genova).

Img 4767 Druk C Michiel Devijver

🌎 Een uitweg zoeken uit de klimaatdepressie met behulp van Depeche Mode en aerobics, dat is wat Luanda Casella doet in Ferox Tempus - Terror at its best. Na de selectie voor Theater aan Zee (Oostende, BE) en Theater Spektakel in Zürich (ZWI) is "de noodzakelijke theaterervaring" (De Morgen ***) dit najaar ook te zien in Basel (ZWI).

🌎 Het derde en laatste deel uit de trilogie van Luk Perceval en NTGent, RED - The Sorrows of Belgium III: Holy Wardoet de  komende maanden maar liefst vier landen aan, met opvoeringen in Gent (BE), Maubeuge (FR), Utrecht (NL) en Sankt Pölten (OOST).

🌎 Ook de voorstelling The Interrogation, een intrigerende monoloog geschreven door de Franse auteur Édouard Louis en Milo Rau, gaat op tournee. Na opvoeringen in Amsterdam, Parijs en Gent, is eind september Zagreb (KRO) aan de beurt.

🌎 Huisartiest Luanda Casella reist niet alleen naar Zwitserland dit najaar (zie boven). Ze is met haar solo-performance Short of Lying  in oktober ook te zien in het Dublin (IER).