Pancarte Yellow Aangepast

Eindelijk! De langverwachte theaterversie van 'Yellow' (30/09 tem 02/10)

| 27 September 2021
Als sluitstuk van de Openingsweek toont NTGent vanaf donderdag 30 september eindelijk de langverwachte theaterversie van 'Yellow - The Sorrows of Belgium II: Rex' van huisregisseur Luk Perceval.

"De emotionele spanning blijft, opgeroepen door Ted Stoffer's choreografie, Sam Gysel's prachtige soundtrack (van militair gedrum tot melancholische piano) en de buitengewone prestaties van de acteurs, die de voorstelling een epische en tragische schaal geven. Een aangrijpend epos over fascisme in België (…) een uitzonderlijke prestatie” -- The Guardian****

De recensies logen er niet om afgelopen voorjaar toen Yellow – The Sorrows of Belgium II: Rex in première ging als theaterfilm. De voorstelling was klaar maar kon door de pandemie onmogelijk in première gaan in onze Schouwburg. Cameraman Daniel Demoustier maakte op vraag van Luk Perceval een filmversie van het stuk, goed voor vier sterren in de toonaangevende Britse krant The Guardian, én een uitzonderlijke selectie voor het Theaterfestival 2021. Nu is het eindelijk tijd voor de langverwachte theaterversie. Die is vanaf donderdag 30 september tem zondag 2 oktober te zien in de Schouwburg van NTGent.

Een jonge generatie droomt van een nieuwe wereldorde. Velen sluiten zich aan bij de nazi-ideologie en trekken zelfs naar het oostfront. Zijn ze misleid? Of waren ze werkelijk zo naïef?