Yellow Luk Perceval 7

Filmversie 'Yellow' geselecteerd voor Theaterfestival 2021

| 27 June 2021
De theaterfilm 'Yellow' van Luk Perceval en Daniel Demoustier is geselecteerd voor het Theaterfestival 2021. De jury zag nog maar zelden "zo’n knappe en aangrijpende alliantie tussen theater en cinematografie".

Het gerenommeerde Theaterfestival heeft er dit jaar voor gekozen een eerbetoon te brengen aan bijzondere projecten gemaakt tijdens de lockdown, onder de hashtag #specialhonours. De jury heeft onder meer veel lof voor de theaterfilm 'Yellow - The Sorrows of Belgium II: Rex' van onze huisregisseur Luk Perceval, en cameraman Daniel Demoustier.

De theaterfilm ging in maart van 2021 in première en was een uitzonderlijke prestatie van cast en crew. Tegelijk met de repetities voor de voorstelling in zaal, die in september in première gaat bij NTGent, werd er een aangrijpende filmversie gecreëerd en opgenomen.

"Het resultaat is een prachtige theaterfilm die het beste van beide disciplines verenigt", schrijft jurylid Charlotte De Somviele. "Zelden zo'n aangrijpende alliantie gezien tussen theater en cinematografie gezien."

Lees het volledige commentaar van de jury hier.