WAT JE MOET WETEN OVER DE CAST VAN 'ELEKTRA UNBOUND'

Electra Final Print 08

Emma Van Ammel, acteur

📢 Motivatie 

Ik ben een pas afgestudeerde drama student die de grote afgrond van de werkloosheid vreest. Mijn eigenwaarde hangt volledig af van het krijgen van deze job, waar ik geweldig in zou zijn omdat het over moedermoord gaat.

📢 Vaardigheden 

Ik heb een uitstekend geheugen dat me niet alleen helpt om snel teksten te leren, maar ook om wrok te koesteren en me elke snedige opmerking te herinneren die mijn moeder ooit over me maakte. Ik ben niet bang om naar donkere plekken te gaan met mijn acteerwerk, want die donkere plekken zijn mijn natuurlijke habitat. Als klein kind offerde ik mijn Barbies aan het altaar van Zeus, knipte hun haar af en stak ze met nagellak in brand, dus ik weet hoe ik Griekse rituelen moet uitvoeren.

📢 Ervaring 

Ik heb altijd gedaan alsof alles thuis in orde was en dat maakt me een geweldige acteur. Ik ben getraind tot in de perfectie. Ik heb onlangs een nieuwe rol verkend, stiefmoeder, waarin ik mijn eigen gezinnetje kan kapotmaken. Kortom: ik kan zowel het misbruikte kind als de giftige ouder spelen.

Electra Final Print 19

Bavo Buys, actrice, acteur, dj

📢 Ervaring

Ik ben jong maar schijnbaar ervaren, zo is mij verteld. Ik heb toegang tot een breed scala aan emoties, wat de levenslange positie van "de gevoelige" in mijn familie, alias "de homo", mij heeft opgeleverd.

📢 Speelbereik 

Het spectrum van rollen die ik geloofwaardig kan vertolken varieert van 12 tot 90 vrouwen, maar ik kan alleen een leeftijdloos type man spelen. Realistisch gezien word ik vaak gecast voor de rollen van vrouwen boven de veertig met een of andere middelenverslaving, maar ik zou zeker een zeer overtuigende oude Griekse hero of herione zijn. Ik heb ook heroïne gebruikt. In Griekenland.

📢 Vaardigheden

Ik ben volledig in de waan, maar tegelijkertijd overdreven bewust van mijn mogelijkheden. Mijn constante staat van dissociatie (ik ben een Schorpioen!) helpt me om mezelf te verliezen in elke rol die ik aanneem, en me later helemaal niets meer te herinneren van het proces. Ik ga tot het uiterste om mijn doel te bereiken en zou zelfs moorden. Genadeloos. Met een bijl, bijvoorbeeld. Moordbenen.

Electra Final Print 02

Ik wil dat je me ziet als het personage dat je wilt dat ik ben

📢 Achtergrond

Ik ben een ster. Heb ik al ergens in meegespeeld? Nee. Maar dat maakt niet uit. Je bent een ster of je bent het niet, en ik ben het.

 📢 Talenten 

Het ding zijn dat iemand wil dat ik ben, wat me perfect maakt voor deze rol, elke rol eigenlijk. Niemand heeft het ooit moeilijk met mij gehad, behalve Gwendolyn, maar zij heeft het moeilijk met iedereen. Mijn moeder noemde me ooit "een mooi kneedbaar stuk klei, klaar om gekneed te worden". Als er op tenen getrapt moet worden, kan ik dat vermijden zoals een man therapie vermijdt.

📢 Voorbeelden van rollen 

Girl next door: Ik kan naast je komen wonen, letterlijk.

MILF: Ik kan mijn topje op 50 verschillende manieren uittrekken.

Alien: Ik ben super empathisch, hoewel ik allergisch ben voor vloeibare latex. Daar kwam ik pas laat in mijn leven achter. Minpuntje.

📢 Opmerkingen over het project

Heerlijk. Knappe mannen: check. Drama tussen besties: check. Een goddeloze hoeveelheid bloederige, meedogenloze moord: check. Eigenlijk alles wat je nodig hebt aan hete roddels, wat superbelangrijk is. Zo heb ik geleerd om mensen te manipuleren zodat ze me leuker vinden dan anderen, wat jij vast ook zult doen.

Electra Final Print 30

Lucius Romeo Fromm, assistent-regisseur, acteercoach

📢 Ervaring 

Ik heb gezien hoe bescheiden jonge artiesten een slechte houding krijgen voorgeschoteld door Diva regisseurs die door roem en vermoeidheid het hoofd verliezen. Te midden van hysterie heb ik een talent om iedereen weer met beide benen op de grond te zetten met een "5, 6, 7, 8, places please." Ik geloof dat elke identiteitscrisis klein en nutteloos is, tenzij je crisis je kunst dient. Het leven is een tragedie en je bent niet zo speciaal als je denkt. Ik kan peptalks geven als ik voel dat we ergens geraken en ik zoek zoveel mogelijk naar het lichtpunt, hoewel, laten we eerlijk zijn, het Kwaad ligt op de loer.

Door alle schaduw die er is, werk ik vanaf de grond. Ik ben je beste en meest nuchtere earth spanker. Ik weet dat de Goden mij mijn talenten hebben aangeboden als voorbode van de harde klappen van het leven. Ik ben niet onbekend met geweld en heb meer dan eens mijn weg uit de Hel gedanst. Ik ben niet bang voor meditatie en krijg een kick van naakt zijn op een strand, in een bos, overal eigenlijk.

Electra Final Print 24 2

Luanda Casella, regisseur

📢 Curriculum Vitae

Luanda Casella is een schrijfster en performer die de kunst van verhalen vertellen tracht te redden uit haar gemediatiseerde, gedoemde lot. Haar onderzoek richt zich op de rol van literatuur in de ontwikkeling van kritisch denken; de manieren waarop individuen zich verhouden tot verhalen om een gevoel van identiteit te creëren, om hun mening over de wereld te vormen en uiteindelijk zichzelf te beschermen. Als schrijfster is Luanda altijd gepassioneerd geweest door postmoderne literatuur en alle vormen van experimenteel proza waarin fictieve elementen worden opgenomen in verhalen met dezelfde relevantie als echte feiten.

In 2018 stond Luanda op het podium van NTGent met Short of Lying, waarvoor ze de Sabam Jong Theaterschrijfprijs won. In 2021 ging Luanda in première bij NTGent met Killjoy Quiz (2021), geselecteerd voor het Theaterfestival. In 2022 volgde Ferox Tempus - Terror at its best, een solovoorstelling over koolstofneoliberalisme en het einde van de wereld.

Luanda is docent aan KASK Conservatorium. Ze was onder andere te gast in de programma's DAS Theater (Amsterdam), a.pass (Brussel), KABK (Den Haag), PARTS (Brussel).