Manifest Knipsel

Manifest van Gent

Bij zijn aanstelling in 2018 schreef Milo Rau, huidig artistiek directeur van NTGent, een manifest met tien regels waaraan het stadstheater van de toekomst dient te voldoen.

LEES MEER

Missie

Als stadstheater wil NTGent een divers publiek bevragen, motiveren en in beweging brengen. Het doet dit door spraakmakende producties te maken en te presenteren en theater in te zetten voor maatschappelijk debat.

ONS ENGAGEMENT
Foto Change
Img 4030 Druk C Michiel Devijver

Duurzaamheid

De baseline van NTGent is 'Het Stadstheater van de Toekomst'. Deze baseline is geen vaststelling, maar een streven. We denken voortdurend na over wat het betekent om 'van de toekomst' te zijn en hoe we dat kunnen bereiken. Bovenal willen we dat onze toekomst - en die van de wereld waarin we leven - duurzaam is. NTGent verkleint zijn voetafdruk, maar zeker niet zijn sporen.

HOE WE ONS INZETTEN

Mensen van NTGent

Er zijn geen betere ambassadeurs voor NTGent dan zij die elke dag het beste van zichzelf geven voor ons stadstheater. 'Mensen van NTGent' is een reeks portretten die hen voor het voetlicht plaatst, gefilmd door Pascal Poissonier. De reeks is gestart in voorjaar 2021. #peopleofntgent

MAAK KENNIS
Still Dennis Mensen Van Ntg
Auto Voor De Deur

Geschiedenis

NTGent (of Nederlands Toneel Gent) is als stadstheater van Gent opgericht in 1965. Het brengt als internationaal stadsgezelschap producties in de Koninklijke Nederlandse Schouwburg (KNS). Naast de voorstellingen in de schouwburg aan het Sint-Baafsplein, in Arca en in Minnemeers, zijn er samenwerkingsverbanden met Vooruit en Minard.

HOE HET BEGON

VOORBIJE SEIZOENEN

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste producties van de voorbije seizoenen.