Foto Change

Missie

Als stadstheater wil NTGent een divers publiek bevragen, motiveren en in beweging brengen. Het doet dit door spraakmakende producties te maken en te presenteren en theater in te zetten voor maatschappelijk debat.

ONS ENGAGEMENT

Duurzaamheid

Als stadstheater produceren we per seizoen een 8-tal nieuwe voorstellingen, een reeks politieke evenementen, we hernemen stukken uit het repertoire en we ontvangen meer dan 40 gastvoorstellingen. Zowel in Gent als op tour zijn dat samen meer dan 250 voorstellingen. Veel produceren, veel tonen, veel publiek op de been brengen, dat heeft een impact. We zijn ons daarvan bewust en nemen daarom keuzes die ons theater zo sociaal en toegankelijk mogelijk maken voor ons publiek, de impact op onze leefomgeving zo gering mogelijk, de werkomstandigheden zo aangenaam mogelijk.

HOE WE ONS INZETTEN
Img 4030 Druk C Michiel Devijver
Auto Voor De Deur

Geschiedenis

NTGent (of Nederlands Toneel Gent) is als stadstheater van Gent opgericht in 1965. Het brengt als internationaal stadsgezelschap producties in de Koninklijke Nederlandse Schouwburg (KNS). Naast de voorstellingen in de schouwburg aan het Sint-Baafsplein, in Arca en in Minnemeers, zijn er samenwerkingsverbanden met Vooruit en Minard.

ONTDEK ONS ARCHIEF