Rondleiding

Tijdens een rondleiding nemen we je mee op ontdekkingstocht door onze schouwburg, gaande van de kelder tot de toneeltoren en van de loges tot het kostuumatelier, en vertellen je graag hoe NTGent als theatergezelschap werkt.

Je kan reserveren voor een rondleiding op een Opentheaterdag. Dan is er ook het “Ren je rot”-spel: een theaterquiz waarbij de winnaar naar huis gaat met een gratis ticket voor een voorstelling naar keuze. Indien je een rondleiding wil volgen op een andere dag dan een Opentheaterdag, kijken we dat graag voor jou na in onze planning.

Onze vaste rondleidingen zijn aangepast aan verschillende groepen en interesses, zie hieronder. Op aanvraag werken we ook graag op maat. Had je graag begeleiding gewenst van een tolk Vlaamse gebarentaal, is je groep het Nederlands niet helemaal machtig en hanteren we beter eenvoudig taalgebruik, zijn er rolstoelgebruikers onder de deelnemers,… Laat het ons weten!

Rondleiding voor kleuteronderwijs
Wil je een groep kleuters kennis laten maken met een groot stadstheater? Samen met de theatermuis Romeo gaan ze op speurtocht in de NTGent schouwburg naar muis Julia. Onderweg komen ze verschillende uitdagingen tegen en leren aan de hand van opdrachten over theater. Hou er rekening mee dat een kleuterrondleiding 2 uur duurt. Maximum 15 deelnemers.

Rondleiding voor basisonderwijs
We bieden ook een rondleiding aan op maat van leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar. Maximum 20 deelnemers.

Rondleidingen middelbaar onderwijs en hogere opleidingen
Met een ontdekkingstocht gaande van de kelder tot de toneeltoren en van de loges tot het kostuumatelier, nemen we je mee op reis door onze schouwburg en vertellen je graag hoe NTGent als theatergezelschap werkt.

Technische rondleiding
Bij een technische rondleiding in de Schouwburg staan we langer stil bij de technieken die gebruikt worden bij het maken en opvoeren van theater. Het is ook mogelijk een rondleiding te volgen in NTGent Minnemeers, waar onze decorbouw, kostuum- en rekwisietenstock zich bevinden.
Neem contact met ons op via publiekswerking@ntgent.be voor meer informatie over inhoud, duur, aantal deelnemers en prijs van deze rondleiding.

Duur: 90' (tenzij anders vermeld)

Kost €85

Maximum 30 deelnemers (tenzij anders vermeld).

Een rondleiding kan je aanvragen via publiekswerking@ntgent.be.

gerelateerd nieuws

Terugblik Erfgoeddag

geschreven op 1462957440

Op zondag 24/4 namen 250 bezoekers deel aan Erfgoeddag. Ze lieten zich inwijden in de wondere wereld van de theaterrituelen.

lees meer