Praktisch

Alles om je bezoek aan NTGent voor te bereiden. Hier kom je te weten hoe je onze zalen bereikt, hoe we die toegankelijk maken, en hoe je je bezoek kan opfleuren met een hap en drankje.

Tickets

Koop je tickets direct online of bestel bij Tickets Gent.

Koop je tickets direct online of bestel bij Tickets Gent.

Koop 24/7 je tickets in onze online ticketshop.

of aan de balie bij Tickets Gent 

Sint Baafsplein 17 – 9000 Gent
van ma tot vr van 10.00 tot 18.00
za van 14.00 tot 18.00
gesloten op zondag

T: +32 (0) 9 225.01.01 M: tickets@ntgent.be

Wanneer je online tickets bestelt en kiest voor print @home, vergeet deze dan ook niet uitgeprint mee te brengen. Vergeten? Wij printen ze graag aan de ticketbalie voor je af, kostprijs €1/ ticket.

Wanneer je je ticket hebt opgeslagen in je passbook op je smartphone zijn onze scanners ook tevreden!

Tarieven en reducties

Bekijk onze tarieven, afhankelijk van de zaal en datum waar het evenement doorgaat.

Bekijk onze tarieven, afhankelijk van de zaal en datum waar het evenement doorgaat.

Hier vind je een overzicht van onze verschillende tarieven.

REDUCTIETARIEF
Het reductietarief geldt in NTGent voor werklozen, leden van Open Doek vzw en personen met een beperking en hun begeleider.

GROEPEN & SCHOLEN
Vanaf 15 personen kom je met een (school)groep.

Het groepstarief volgt onze reductietarieven. Reserveer tickets via publiekswerking@ntgent.be.

Met jouw school naar een voorstelling? Contacteer Publiekswerking: publiekswerking@ntgent.be.

UITPAS (MET KANSENTARIEF)

Met deze digitale kaart kunnen deelnemers aan vrijetijdsactiviteiten in Gent punten sparen die recht geven op bijkomende voordelen en fijne extraatjes. UiTPAS-houders die in aanmerking komen voor het kansentarief krijgen tot 80 % korting voor deelname aan een activiteit. Ook NTGent aanvaardt deze kaart bij alle voorstellingen (behalve bij zaalhuren). Meer info op uitingent.be/uitpas Tickets met UiTPAS zijn enkel ter plekke te bekomen bij Tickets Gent.

Abonnementen

Wil je zeker zijn van je plaats aan het meest voordelige tarief?

Wil je zeker zijn van je plaats aan het meest voordelige tarief?

Carré: Kiest minimaal vier voorstellingen uit ons seizoensaanbod. Hoe sneller u boekt, hoe beter de plaatsen die we u kunnen aanbieden – we starten in eerste rang! Voor een Carré betaalt u €76. U kunt dit abonnement onbeperkt aanvullen met bijkomende voorstellingen aan dezelfde voordelige voorwaarden. Een Carré is strikt persoonlijk en uiteraard slechts geldig voor de aankoop van 1 ticket per voorstelling. Binnen uw Carré kunt u ook opteren voor een voorstelling uit het aanbod van Vooruit die u kunt boeken via Tickets Gent. Boek hier je Carré online.

Sextet: Een Sextet is het grote broertje van de Carré en bestaat uit minimaal zes voorstellingen naar eigen keuze, waarvoor u €108 betaalt. Verder gelden dezelfde voordelen en regels als voor een Carré (zie hoger). Boek je Sextet online.

Strippenkaart: Deze kaart kost €200 en biedt u de mogelijkheid om tijdens het seizoen 2018—2019 tien voorstellingen bij te wonen aan een vast reductietarief: € 20 per voorstelling. Het grote voordeel aan deze Strippenkaart is dat ze niet persoonlijk is en niet beperkt is tot 1 ticket per voorstelling. Geef ze dus gerust door aan vrienden, of nodig ze uit om aan reductietarief mee op verkenningstocht te gaan door ons aanbod. Boek je Strippenkaart online.

XL: Bent u een échte NTGent-ambassadeur die liefst zo veel mogelijk voorstellingen ziet? Dan is een X-Large- abonnement écht iets voor u! Met een X-Large-abonnement op zak betaalt u eenmaal per seizoen €275 en kunt u nagenoeg alle activiteiten van het seizoen 2018—2019 bijwonen. Het volstaat om tijdig een ticket te reserveren via ons bespreekbureau. Dit strikt persoonlijk abonnement biedt de echte theaterliefhebber een aanzienlijk prijsvoordeel, maar het aanbod is beperkt: we verkopen maximaal 100 X-Large-abonnementen! Enkel bij Tickets Gent te bestellen.

Podiumhopper: Vanaf het seizoen 2018—2019 verandert de Podiumhopperformule. Eén keer per seizoen (in september) doen onze cultuurpartners Vooruit, Handelsbeurs Concertzaal, Muziekcentrum De Bijloke, De Centrale en Opera Ballet u een fijn kortingaanbod. Hou uw mailbox in de gaten.

Arrangementen

Mag het iets meer zijn? Theater, eten en/of overnachten?

Mag het iets meer zijn? Theater, eten en/of overnachten?

NTGent Foyer: Ga voor de voorstelling heerlijk dineren in ons huisrestaurant: De Foyer. Van dit arrangement kan je elke dag gebruik maken behalve op ma en di. De Foyer verwacht u ten laatste om 19.00 aan tafel, reserveren kan tot 48u voor uw bezoek. Prijs: €39 pp (Keuze uit vlees- of visgerecht, koffie, ticket 1ste rang). Exclusief drank of extra’s. De bon geldt voor 1 persoon en elke bon aangekocht vanaf 1 juni '18 is geldig tot 31 mei '19. Het menu van De Foyer en sfeerfoto's vind je op hun website.

Het Sandton Grand Hotel Reylof zal tot 7 oktober 2018 gesloten zijn voor aanpassingswerken en gaat nadien onder de naam Pillows Grand Hotel Reylof door het leven. Onze samenwerking met deze parel van de Gentse hotels verandert niet: u geniet er speciale tarieven in de  charmekamers en krijgt er een welkomstdrankje bovenop! U boekt deze promotie rechtstreeks in het hotel met vermelding ‘arrangement NTGent’ via +32 9 235 40 70 of op hun website.


Diner in Restaurant Lof en theater:

Ga voor de voorstelling heerlijk dineren in Restaurant Lof. Van dit arrangement kan je op elke voorstellingsdag gebruik maken. Restaurant Lof verwacht je om 18.30 aan tafel, reserveren kan tot 1 week voor uw bezoek via ons bespreekbureau. Prijs: €48,50 (keuze uit voor- en hoofdgerecht of hoofdgerecht en dessert, ticket 1ste rang). Exclusief drank en extra’s.
Het menu van Restaurant Het Lof en sfeerfoto's vind je op hun website. Het restaurant is deel van Grand Hotel Reylof, en biedt moderne gerechten met klassieke hints. Op wandelafstand van de schouwburg, in Hoogstraat 36, 9000 Gent.

Theater en overnachting in luxehotel:
Combineer je het bezoek in ons theater graag met een bezoek aan de stad overdag?
Overnacht na de voorstelling in het viersterren deluxe Sandton Grand Hotel Reylof.Gelegen in het historische hart van Gent, in een monumentaal 18e eeuws herenhuis, op wandelafstand van de schouwburg, in Hoogstraat 36, 9000 Gent. Leuk detail voor de liefhebber: In 1862 werd Nobelprijswinnaar en Gentenaar Maurice Maeterlinck geboren in het origineel gedeelte van wat nu Sandton Grand Hotel Reylof is.

Je geniet van:
- 1 overnachting in een charme kamer
- Welkomstdrankje
- 1 uitgebreid ontbijtbuffet
- 1 ticket voor een voorstelling (uw voorkeur voor een voorstelling dient u door te geven bij het vragen en opmerkingen veld verderop in het
boekingsprocess).

Voor €80 per persoon (dus €160 voor een tweepersoonsarrangement) in een charme kamer en €90 per persoon (dus €180 voor een tweepersoonsarrangement) in een deluxe kamer (City tax inclusief). Boeken kan via hun website: NTGent arrangement en via reservations.reylof@sandton.eu.

Cadeaubon

Een mooi geschenk voor elke cultuurliefhebber.

Een mooi geschenk voor elke cultuurliefhebber.

U kiest een bedrag tussen 5 en 500 euro, en krijgt een bon voor dat bedrag. De bon is te koop bij Tickets Gent of online. Wie aan het bespreekbureau bestelt, krijgt de bon(s) mee naar huis, wie online koopt, ontvangt een mail in knappe lay-out, met daarbij een unieke code. De ontvanger kan daarmee tickets bestellen voor de voorstelling naar keuze, tot het bedrag op is. Indien er nog onvoldoende credit aan de code hangt om een nieuw ticket te boeken, kan het saldo worden bijbetaald. Boek je cadeaubon online.