Blinden en slechtzienden

Hulphonden zijn welkom in de zaal! Gelieve ons bij je reservatie te melden of je begeleid wordt door een  hulphond en/of begeleiding wenst van ons onthaalpersoneel bij het betreden van de zaal.

Aan de trappen van het publieksgedeelte van onze schouwburg, liggen noppen. Deze noppen zijn een tactiele waarschuwingsvoorziening voor blinden en slechtzienden. De plaatsing werd mede mogelijk gemaakt door de steun van Lotus Bakeries.

Daarnaast maken we ieder seizoen een selectie van onze voorstellingen toegankelijk via audiodescriptie, een live beschrijving van wat er op scène gebeurt. Indien je gebruik wil maken van deze audiodescriptie, vragen we om 45 minuten voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn. Zo kunnen we je het gebruik van het audiodescriptiematerieel uitleggen en bovendien voorzien we nog een korte inleiding op de voorstelling. De audiodescriptie werd mede mogelijk gemaakt met de steun van het Fonds Elia beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Tijdens seizoen 2017-2018 voorzien we audiodescriptie bij de volgende voorstellingen:
- Kosmopolis op zaterdag 14/10 om 20u in de Bourlaschouwburg in Antwerpen (busvervoer aan 8€ per persoon is voorzien voor wie dit wenst en zich hiervoor inschrijft),
- Poquelin II op dinsdag 14/11 om 20u in de Minardschouwburg: geannuleerd
- To name herstory op vrijdag 9/2 om 20u in NTGent Arca
- Menuet op vrijdag 4/5 om 20u in NTGent Minnemeers
- JR op vrijdag 8/6 om 19u in de Floraliënhal: geannuleerd

Indien je gebruik wenst te maken van het audiodescriptie-aanbod, dan kan je je tickets reserveren via VeBeS Gent: via het nummer 09 292 40 80 of via e-mail gent@vebes.be. VeBeS is een vereniging van blinden en slechtzienden, maar je hoeft geen lid te zijn van deze organisatie om gebruik te kunnen maken van dit aanbod.

VeBeS biedt bovendien groepsbegeleiding aan van aan het station Gent Sint-Pieters tot aan de NTGent-locatie, en na de voorstelling weer terug. Vergeet zeker niet te vermelden bij de reservatie van je tickets of je hier gebruik van wil maken! De praktische info hieromtrent (plaats en tijdstip van afspraak) zal je dan bezorgd worden.

Meer info

Wil je meer weten over toegankelijkheid van onze voorstellingen of onze gebouwen? Neem contact op met Saartje.Cauwenbergh@ntgent.be

Tickets bestellen

Mensen die gebruik willen maken van onze voorzieningen vragen we om telefonisch, per mail of aan de balie te bestellen. Vermeld duidelijk van welke voorziening je gebruik wil maken, zodat we je op maat kunnen bedienen.
T: +32 9 225 01 01
M: tickets@ntgent.be