Toegankelijkheid

NTGent is een open huis, toegankelijk voor iedereen.

Om je de beste service te kunnen bieden, vragen wij je om steeds alle relevante informatie te vermelden bij de reservatie van je tickets. Vooraf, tijdens de pauze en bij het verlaten van de zaal en het gebouw kan je met je vragen en voor alle hulp terecht bij het onthaalpersoneel.

Tickets bestellen kan telefonisch, per mail of aan de balie. Vermeld duidelijk van welke voorziening je gebruik wil maken, zodat we je op maat kunnen bedienen.

Tijdens het theaterseizoen 2019-2020 hebben we (succesvol!) onze nieuwe theatertablet getest. Deze zorgt voor integrale toegankelijkheid van onze voorstellingen. We hopen hiermee komend seizoen verder te gaan en al onze eigen nieuwe creaties integraal toegankelijk te maken.

M: tickets@ntgent.be |T: +32 9 225 01 01  
Meer weten over de toegankelijkheid van onze voorstellingen of gebouwen? 
Contacteer NTGent Publiekswerking - Saartje Cauwenbergh  
M: saartje.cauwenbergh@ntgent.be | T: +32 9 269 35 30

Blinden en slechtzienden

Hulphonden welkom. Kom naar één van de voorstellingen met audiodescriptie.

Hulphonden welkom. Kom naar één van de voorstellingen met audiodescriptie.

Hulphonden zijn welkom in de zaal! Vermeld bij je reservatie of je begeleid wordt door een  hulphond en/of begeleiding wenst van ons onthaalpersoneel bij het betreden van de zaal.

Aan de trappen van het publieksgedeelte van onze Schouwburg, liggen noppen. Een tactiele waarschuwingsvoorziening voor blinden en slechtzienden.

Gebruik maken van audiodescriptie?

Ieder seizoen maken we een selectie van onze voorstellingen toegankelijk via audiodescriptie, een live beschrijving van wat er op scène gebeurt. Zorg dat je aanwezig bent 60 minuten voor aanvang van de voorstelling. Zo kunnen we je het gebruik van het audiodescriptiemateriaal uitleggen en bovendien voorzien we nog een korte inleiding op maat (inclusief stemherkenning) op de voorstelling.

Vragen over het aanbod of toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden? Neem contact op via saartje.cauwenbergh@ntgent.be of 09 269 35 30.

Met dank aan:

- Lotus Bakeries voor de plaatsing van de noppen
- Fonds Elia (Koning Boudewijnstichting) voor aankoop van audiodescriptiemateriaal