Blinden en slechtzienden

Hulphonden welkom. Kom naar één van de voorstellingen met audiodescriptie.

Hulphonden zijn welkom in de zaal!

Vermeld bij je reservatie of je begeleid wordt door een  hulphond en/of begeleiding wenst van ons onthaalpersoneel bij het betreden van de zaal.

Aan de trappen van het publieksgedeelte van onze Schouwburg, liggen noppen. Een tactiele waarschuwingsvoorziening voor blinden en slechtzienden.

Ieder seizoen maken we een selectie van onze voorstellingen toegankelijk via audiodescriptie, een live beschrijving van wat er op scène gebeurt.

Gebruik maken van audiodescriptie?

-  Zorg dat je aanwezig bent 45' voor aanvang van de voorstelling. Zo kunnen we je het gebruik van het audiodescriptiematerieel uitleggen en bovendien voorzien we nog een korte inleiding op maat op de voorstelling.

Tijdens seizoen 2018-2019 voorzien we volgende voorstellingen van audiodescriptie:

  • Lam Gods op zondag 30/9 om 15u in NTGent Schouwburg
  • Compassie op zondag 2/12 om 15u in NTGent Minnemeers
  • Black op zondag 24/3 om 15u in NTGent Schouwburg
  • Oresteia op zondag 28/4 om 15 in NTGent Schouwburg
  • Anatomie van pijn op zondag 19/5 om 15u in NTGent Schouwburg

Indien je gebruik wenst te maken van het audiodescriptie-aanbod, dan kan je je tickets reserveren via VeBeS Gent: 09 292 40 80 | gent@vebes.be.

VeBeS is een vereniging van blinden en slechtzienden, maar je hoeft geen lid te zijn van deze organisatie om gebruik te kunnen maken van dit aanbod. VeBeS biedt bovendien groepsbegeleiding aan van aan het station Gent Sint-Pieters tot aan de NTGent-locatie, en na de voorstelling weer terug. Vergeet zeker niet te vermelden bij de reservatie van je tickets of je hier gebruik van wil maken! De praktische info hieromtrent (plaats en tijdstip van afspraak) zal je dan bezorgd worden.

Met dank aan:

- Lotus Bakeries voor de plaatsing van de noppen

- Fonds Elia (Koning Boudewijnstichting) voor aankoop van audiodescriptiemateriaal