Toegankelijkheid

NTGent is een open huis, toegankelijk voor iedereen.

Om je de beste service te kunnen bieden, vragen wij je om steeds alle relevante informatie te vermelden bij de reservatie van je tickets. Vooraf, tijdens de pauze en bij het verlaten van de zaal en het gebouw kan je met je vragen en voor alle hulp terecht bij het onthaalpersoneel.

Tickets bestellen kan telefonisch, per mail of aan de balie. Vermeld duidelijk van welke voorziening je gebruik wil maken, zodat we je op maat kunnen bedienen.

 M: tickets@ntgent.be |T: +32 9 225 01 01

Meer weten over de toegankelijkheid van onze voorstellingen of gebouwen?

Contacteer NTGent Publiekswerking - Saartje Cauwenbergh

M: saartje.cauwenbergh@ntgent.be | T: +32 9 269 35 30

Blinden en slechtzienden

Hulphonden welkom. Kom naar één van de voorstellingen met audiodescriptie.

Hulphonden welkom. Kom naar één van de voorstellingen met audiodescriptie.

Hulphonden zijn welkom in de zaal! Vermeld bij je reservatie of je begeleid wordt door een  hulphond en/of begeleiding wenst van ons onthaalpersoneel bij het betreden van de zaal.

Aan de trappen van het publieksgedeelte van onze Schouwburg, liggen noppen. Een tactiele waarschuwingsvoorziening voor blinden en slechtzienden.

Gebruik maken van audiodescriptie?

Ieder seizoen maken we een selectie van onze voorstellingen toegankelijk via audiodescriptie, een live beschrijving van wat er op scène gebeurt. Zorg dat je aanwezig bent 45' voor aanvang van de voorstelling. Zo kunnen we je het gebruik van het audiodescriptiematerieel uitleggen en bovendien voorzien we nog een korte inleiding op maat op de voorstelling.

Tijdens seizoen 2019-2020 voorzien we volgende voorstellingen van audiodescriptie:

Indien je gebruik wenst te maken van het audiodescriptie-aanbod, dan kan je je tickets reserveren via VeBeS Gent: 09 292 40 80 | gent@vebes.be.

VeBeS is een vereniging van blinden en slechtzienden, maar je hoeft geen lid te zijn van deze organisatie om gebruik te kunnen maken van dit aanbod. VeBeS biedt bovendien groepsbegeleiding aan van aan het station Gent Sint-Pieters tot aan de NTGent-locatie, en na de voorstelling weer terug. Vergeet zeker niet te vermelden bij de reservatie van je tickets of je hier gebruik van wil maken! De praktische info hieromtrent (plaats en tijdstip van afspraak) zal je dan bezorgd worden.

Met dank aan:

- Lotus Bakeries voor de plaatsing van de noppen

- Fonds Elia (Koning Boudewijnstichting) voor aankoop van audiodescriptiemateriaal