Toegankelijkheid

NTGent wil een open huis zijn, toegankelijk voor iedereen.

Om je de beste service te kunnen bieden, vragen wij je om steeds alle relevante informatie te vermelden bij de reservatie van je tickets. Vooraf, tijdens de pauze en bij het verlaten van de zaal en het gebouw kan je met je vragen en voor alle hulp terecht bij het onthaalpersoneel.

Tickets bestellen kan telefonisch, per mail of aan de balie van Tickets Gent. Vermeld duidelijk van welke voorziening je gebruik wil maken, zodat we je op maat kunnen bedienen.

M: tickets@ntgent.be | T: +32 9 225 01 01

Meer weten over de toegankelijkheid van onze voorstellingen of gebouwen?

Contacteer coördinator communicatie en woordvoerder NTGent - Tom De Clercq

M: tom.de.clercq@ntgent.be | T: +32 (0)476 74 98 74

Doven en slechthorenden

Er is ringleiding en sommige voorstellingen zijn extra toegankelijk via boventiteling, tolken VGT en/of voelstoelen.

Er is ringleiding en sommige voorstellingen zijn extra toegankelijk via boventiteling, tolken VGT en/of voelstoelen.

Zowel in onze Schouwburg, in Minnemeers als in Arca beschikken we over een FM-ringleiding. Een ringleiding zorgt ervoor dat je het scènegeluid rechtstreeks te horen krijgt in je oor. Wie een hoorapparaat (met T-stand) draagt, kan gebruik maken van een individuele neklus die aangesloten wordt op een FM-ontvanger. Voor wie slechthorend is maar geen hoorapparaat draagt, sluiten we een gewone hoofdtelefoon aan op deze FM-ontvanger.

Ben je slechthorend (en beschik je al dan niet over een hoorapparaat met T-stand) en wil je gebruik maken van de FM-ringleiding tijdens één van onze voorstellingen in NTGent Minnemeers of NTGent Schouwburg? Vermeld dit dan zeker bij de reservatie van je tickets, zodat we een FM-ontvanger met individuele neklus of hoofdtelefoon voor je kunnen voorbehouden!

Wil je graag vooraf testen of je je hoorapparaat met T-stand kan aansluiten op onze FM-ringleiding? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens. Vergeet echter niet dat een T-stand inbegrepen en geïnstalleerd moet worden vooraleer je deze kan gebruiken, hiervoor kan je terecht bij de leverancier van je hoorapparaat of je audioloog. Indien je ondanks dit alles na het bijwonen van een voorstelling toch nog opmerkte dat de ringleiding niet naar behoren functioneerde, geef dan zeker een seintje. Onze FM-ringleidingen werden aangekocht met de steun van Cera.

Daarnaast zetten we met behulp van onze theatertablet een grote stap vooruit in het toegankelijk maken van onze voorstellingen voor wie doof of slechthorend is. We doen dit door het aanbieden van doorlopend Nederlandstalige boventiteling (met eventueel ook vermelding van auditieve elementen), en vooraf opgenomen tolken Vlaamse Gebarentaal via tablets. Je bent daarbij niet beperkt in de keuze voor een bepaalde voorstellingsdatum zoals dat bijvoorbeeld het geval is wanneer we samenwerken met tolken Vlaamse Gebarentaal die eenmalig live op de scène staan: de tablets zijn beschikbaar op iedere datum waarop een bepaalde productie speelt. Het aanbod aan voorstellingen waarbij we de tablets kunnen aanbieden, zal gestaag meegroeien met ons repertoire. Meer info kan je terugvinden onder het luikje ‘de theatertablet’.

Ook bekijken we ieder seizoen of we bijkomende producties toegankelijk kunnen maken door open boventiteling (zichtbaar in het scènebeeld), live tolken Vlaamse Gebarentaal op de scène en/of voelstoelen. Die laatste zijn kussens die op stoelen geplaatst worden, en die geluid omzetten in trillingen om muziek en andere geluiden te kunnen voelen. Indien dit aanbod geldt, zullen we dit hier aankondigen alsook op de productiepagina’s van de betreffende voorstellingen op onze website.

Ten slotte: de activiteiten van Publiekswerking kunnen alvast ook aangevraagd worden met ringleiding en/of tolk Vlaamse Gebarentaal. Hiervoor neem je best verder contact met ons op.

Meer info: contacteer coördinator communicatie en woordvoerder NTGent - Tom De Clercq

M: tom.de.clercq@ntgent.be | T: +32 (0)476 74 98 74