Doven en slechthorenden

Januari 2017 namen we een nieuwe ringleiding in gebruik: een FM-ringleiding. Deze FM-ringleiding werkt het ongemak dat slechthorenden in theater ervaren (omgevingslawaai wordt mee versterkt door een gewoon hoorapparaat) weg.

Voordelen van deze nieuwe FM-ringleiding zijn: 
- een groter bereik: je bent helemaal vrij in de keuze van een zitplaats wanneer je een ticket koopt 
- we kunnen meer mensen bedienen: wie een hoorapparaat draagt, kan gebruik maken van een individuele neklus die aangesloten wordt op een FM-ontvanger, wie slechthorend is maar geen hoorapparaat draagt, kan op deze FM-ontvanger een gewone hoofdtelefoon aansluiten
- er is minder tot geen interferentie met theatertechnische installaties 

Tijdens de verbouwingen in onze Schouwburg zal de nieuwe ringleiding geïnstalleerd worden in NTGent Minnemeers. Na de verbouwingen verhuist de ringleiding opnieuw naar de Schouwburg.

Ben je slechthorend (en beschik je al dan niet over een hoorapparaat met T-stand) en wil je gebruik maken van de FM-ringleiding tijdens één van onze voorstellingen? Vermeld dit dan zeker bij de reservatie van je tickets, zodat we een FM-ontvanger met individuele neklus of hoofdtelefoon voor je kunnen voorbehouden!

Heb je nog vragen of wens je bijkomende informatie, dan kan je contact opnemen met Saartje Cauwenbergh, via saartje.cauwenbergh@ntgent.be of 09 269 35 30.

Een getuigenis over deze ringleiding nieuwe ringleiding op facebook: 'Als slechthorende persoon is naar het theater gaan geen evidentie. NT Gent heeft kosten nog moeite gespaard om ook deze doelgroep te laten genieten van theater. Weet wel dat je dit bij reservatie altijd moet zelf aanvragen. Ook dag zelf vragen naar de verantwoordelijke toegankelijkheid. Een hele lieve jonge dame trouwens. Heel vriendelijk. Ook de man van de techniek bij wie ik vooraf deze mobiele ringleiding mocht testen was geduldig en vriendelijk. Na een kleine 10 minuten testen stond alles correct afgesteld voor mijn slechthorende oren. Dank u wel NTGent om in te zetten op toegankelijkheid! #DoofVlaanderen #DovenActieGent #Doven&Co'


Deze FM-ringleiding werd aangekocht met de steun van Cera.Wil je op voorhand al eens testen of je je hoorapparaat met T-stand kan aansluiten op onze nieuwe ringleiding, neem dan contact met ons op via saartje.cauwenbergh@ntgent.be. Vergeet ook niet dat een T-stand geïnstalleerd moet worden vooraleer je deze kan gebruiken, hiervoor kan je terecht bij de leverancier van je hoorapparaat. Indien je na het bijwonen van een voorstelling toch nog opmerkte dat de ringleiding niet naar behoren functioneerde, geef dan een seintje via saartje.cauwenbergh@ntgent.be.

Daarnaast bekijken we ieder seizoen of we onze voorstellingen toegankelijk kunnen maken via boventiteling, tolken Vlaamse gebarentaal en/of voelstoelen. Die laatste zijn kussens die op stoelen geplaatst worden, en die geluid omzetten in trillingen om muziek en andere geluiden te kunnen voelen. Indien dit aanbod geldt, kondigen we dit aan op de productiepagina’s van onze website, in onze digitale nieuwsbrieven en magazines. De activiteiten van Publiekswerking kunnen alvast ook aangevraagd worden mét tolk Vlaamse gebarentaal. Hiervoor neem je best contact met ons op via publiekswerking@ntgent.be.

Meer info

Wil je meer weten over toegankelijkheid van onze voorstellingen of onze gebouwen? Neem contact op met Saartje.Cauwenbergh@ntgent.be

Tickets bestellen

Mensen die gebruik willen maken van onze voorzieningen vragen we om telefonisch, per mail of aan de balie te bestellen. Vermeld duidelijk van welke voorziening je gebruik wil maken, zodat we je op maat kunnen bedienen.
T: +32 9 225 01 01
M: tickets@ntgent.be