Personen met autisme

Kom je naar NTGent als persoon met autisme (of begeleider van)? Download dan ons Sociaal Verhaal.

Wat is een Sociaal Verhaal? Een hulpmiddel (oorspronkelijk ontwikkeld door Carol Gray), een beschrijving van een sociale situatie met als doel inzicht te geven in sociale signalen, waarbij het verhaal aansluit bij de specifieke situatie van een persoon met autisme. We ontwikkelden een Sociaal Verhaal over het komen kijken naar een theatervoorstelling in de NTGent schouwburg. En we ontwikkelden een Sociaal Verhaal over het volgen van een rondleiding door de NTGent schouwburg.

Beide Sociale Verhalen kunnen gebruikt worden ter voorbereiding op een bezoek aan de NTGent schouwburg, zowel in individueel als klas-/groepsverband. Beide Sociale Verhalen werden in eerste instantie ontwikkeld met het oog op kinderen met een autismespectrumstoornis.

Download hier het sociaal verhaal over het komen kijken naar een voorstelling.
Download hier het sociaal verhaal over het volgen van een rondleiding door de schouwburg.

Download hier het sociaal verhaal over het volgen van een rondleiding in de Minnemeers.

Meer info? Neem contact op met NTGent Publiekswerking - Saartje Cauwenbergh, saartje.cauwenbergh@ntgent.be of T: 09 269 35 30

Meer info

Wil je meer weten over toegankelijkheid van onze voorstellingen of onze gebouwen? Neem contact op met Saartje.Cauwenbergh@ntgent.be

Tickets bestellen

Mensen die gebruik willen maken van onze voorzieningen vragen we om telefonisch, per mail of aan de balie te bestellen. Vermeld duidelijk van welke voorziening je gebruik wil maken, zodat we je op maat kunnen bedienen.
T: +32 9 225 01 01
M: tickets@ntgent.be