Toegankelijkheid

NTGent wil een open huis zijn, toegankelijk voor iedereen.

Om je de beste service te kunnen bieden, vragen wij je om steeds alle relevante informatie te vermelden bij de reservatie van je tickets. Vooraf, tijdens de pauze en bij het verlaten van de zaal en het gebouw kan je met je vragen en voor alle hulp terecht bij het onthaalpersoneel.

Tickets bestellen kan telefonisch, per mail of aan de balie van Tickets Gent. Vermeld duidelijk van welke voorziening je gebruik wil maken, zodat we je op maat kunnen bedienen.

M: tickets@ntgent.be | T: +32 9 225 01 01

Meer weten over de toegankelijkheid van onze voorstellingen of gebouwen?

Contacteer coördinator communicatie en woordvoerder NTGent - Tom De Clercq

M: tom.de.clercq@ntgent.be | T: +32 (0)476 74 98 74

Rolstoelgebruikers

Onze gebouwen zijn toegankelijk. Spreek ons onthaalpersoneel aan als je assistentie wenst.

Onze gebouwen zijn toegankelijk. Spreek ons onthaalpersoneel aan als je assistentie wenst.

De NTGent Schouwburg is toegankelijk voor rolstoelgebruikers via hellende vlakken langs beide inkomzijden. De theaterzaal is te bereiken via een lift, de beschikbare plaatsen (mobiele stoelen) bevinden zich achteraan de parterre. Er is een aangepast toilet ter beschikking.

Minnemeers (m.u.v. de publieksfoyer), Arca en de Minardschouwburg zijn eveneens rolstoeltoegankelijk. In Minnemeers en Arca bevinden de beschikbare plaatsen zich vooraan de tribune, in de Minardschouwburg is dit afhankelijk van de zaal waarin de voorstelling speelt.

Bij reservatie van je tickets vragen we je te vermelden of je een gewone dan wel elektrische rolstoel gebruikt, en of je al dan niet in je rolstoel wenst te zitten tijdens de voorstelling. Gelieve op de avond zelf ruim op tijd aanwezig te zijn. Het onthaalpersoneel kan je dan tijdig naar je plaats in de zaal helpen.