Toegankelijkheid

NTGent is een open huis, toegankelijk voor iedereen.

Om je de beste service te kunnen bieden, vragen wij je om steeds alle relevante informatie te vermelden bij de reservatie van je tickets. Vooraf, tijdens de pauze en bij het verlaten van de zaal en het gebouw kan je met je vragen en voor alle hulp terecht bij het onthaalpersoneel.

Tickets bestellen kan telefonisch, per mail of aan de balie. Vermeld duidelijk van welke voorziening je gebruik wil maken, zodat we je op maat kunnen bedienen.

Tijdens het theaterseizoen 2019-2020 hebben we (succesvol!) onze nieuwe theatertablet getest. Deze zorgt voor integrale toegankelijkheid van onze voorstellingen. We hopen hiermee komend seizoen verder te gaan en al onze eigen nieuwe creaties integraal toegankelijk te maken.

M: tickets@ntgent.be |T: +32 9 225 01 01  
Meer weten over de toegankelijkheid van onze voorstellingen of gebouwen? 
Contacteer NTGent Publiekswerking - Saartje Cauwenbergh  
M: saartje.cauwenbergh@ntgent.be | T: +32 9 269 35 30

Rolstoelgebruikers

Onze gebouwen zijn toegankelijk. Spreek ons onthaalpersoneel aan.

Onze gebouwen zijn toegankelijk. Spreek ons onthaalpersoneel aan.

De NTGent Schouwburg is toegankelijk voor rolstoelgebruikers via een hellend vlak & mobiele stoelen in de zaal. De theaterzaal is te bereiken via een lift, de beschikbare plaatsen bevinden zich op de parterre. Er is een aangepast toilet ter beschikking.

Minnemeers (m.u.v. de publieksfoyer), Arca en de Minardschouwburg zijn rolstoeltoegankelijk. In Minnemeers en Arca bevinden de beschikbare plaatsen zich vooraan de tribune, in de Minardschouwburg is dit afhankelijk van de zaal waarin de voorstelling speelt.

Bij reservatie van je tickets steeds te vermelden of je een gewone of wel elektrische rolstoel gebruikt, of je al dan niet in je rolstoel wenst te zitten tijdens de voorstelling, en of je de gratis inleiding 45' voor aanvang van de voorstelling wilt bijwonen. Gelieve op de avond zelf ongeveer 45' voor aanvang van de voorstelling aanwezig te zijn. Het onthaalpersoneel kan je dan tijdig naar je plaats in de zaal helpen.