Img 6615 Druk C Michiel Devijver

Daan Vander Steene (°1979) is sinds september 2020 zakelijk directeur bij NTGent. Samen met artistiek directeur Milo Rau leidt hij de werking en de verdere uitbouw van het Gentse stadstheater.

Daan is pedagoog van opleiding en specialiseerde zich daarna in social profit management en projectmanagement. Binnen Stad Gent, onder andere als kabinetschef bij schepen Resul Tapmaz en bij de toenmalige burgemeester Daniël Termont, perfectioneerde hij zijn expertise als manager in openbare en sociale diensten. Vernieuwend leiderschap is voor hem het sleutelwoord bij het uittekenen van een duurzaam zakelijk beleid. Hij is een rasecht Gentenaar, cultuurliefhebber en Buffalosupporter, met een passie voor sociale rechtvaardigheid.

“NTGent wil een open huis zijn voor het publiek en voor theatermakers. Dat doen we door niet alleen voorstellingen te maken en uit te nodigen, maar door ook zo veel mogelijk mensen te laten participeren aan en reflecteren over onze projecten, en ontwikkelingskansen te bieden aan de artiesten met wie we voorstellingen maken. Ons huis is verankerd in Gent. In onze geliefde stad willen we een sterk stadsverhaal schrijven en toch ook internationaal toeren. We zijn trots op wat we al betekenen voor Gent, voor Vlaanderen, voor de wereld, dankzij onze enthousiaste ploeg.”

- update maart 2022

Daan Vander Steene

"We zijn trots op wat we al betekenen voor Gent, voor Vlaanderen, voor de wereld, dankzij onze enthousiaste ploeg."