Elisabeth Klinck | NTGent
Img 2381 Druk C Michiel Devijver

Elisabeth Klinck (°1995) studeerde viool aan Luca School of Arts Leuven, Koninklijk Conservatorium in Brussel en University of Gotëborg. Sinds 2019 studeert ze ‘live electronics’ aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en werkt ze als freelance (alt)violist.

Klinck werkt momenteel voornamelijk aan eigen muziek en creaties, gekenmerkt door spaarzaamheid en zin voor poëzie. Daarnaast maakt ze muziek voor theatervoorstellingen (The Importance of beeing Flemisch, Nachtzwemmen, Bambiraptor) en is ze medeoprichter van het hedendaags muziekensemble Nemø.

Klinck speelde al solo sets in concertzaal AB, op KRAAK Festival, in de Miry Concertzaal,... Ze is zowel actief in de klassieke, elektronische als experimentele scene, en werkt op dit moment aan haar solodebuut.

Vanaf het seizoen 2022-2023 is Klinck te zien in de NTGent-voorstelling ONE SONG - Histoire(s) du Théâtre IV  van Miet Warlop.

-- update juli 2022

Elisabeth Klinck

Tot het aan de binnenkant blijft plakken Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alleen de mens kan fantaseren Alles zit nog vol met toekomst