Els Dottermans Web

Els Dottermans (°1964) studeerde aan Studio Herman Teirlinck. Zij speelde bij Blauwe Maandagcompagnie onder andere in De MeeuwZomergastenWilde LeaJokoVrijen met Dieren en Ten Oorlog. Zij maakte de overstap naar het Toneelhuis mee waar ze speelde in Marieslijk van Jan Decorte, BrandbakkesMamma MedeaPush Up 1-3 en Macbeth. Ze speelde ook geregeld bij De Tijd (Vier Zusters, Trilogie van het Weerzien).

Op het kleine scherm was ze te zien in onder andere Klein LondenKlein BerlijnMoeder waarom leven wij?KongoFlikkenRupelWitseOud België en Loslopend Wild. Op het filmdoek speelde ze in onder meer MeisjeDe Zaak Alzheimer, De KusDe Indringer en Dennis van Rita. Ze kreeg verschillende prijzen waaronder een Gouden Kalf als Beste Actrice voor haar televisierol in Beck, en de prijs als beste actrice op het Filmfestival van Sjanghai voor haar rol in Dennis van Rita.

In 2005 maakte Els haar NTGent-debuut met Platform en acteerde ze met Jan Decleir in Een totale Entführung. Ze werkte mee aan de productie Tien Geboden (deel 1 en 2), Kasimir en Karoline. Samen met Wim Opbrouck zong ze Ik val… Val in mijn armen, en maakte met Was will das Weib nog een zangprogramma. Ze was te zien in Aida en speelde in Een bruid in de morgen.

In recenter jaren was Els onder andere te zien in De bittere tranen van Petra Von KantGod van de slachtingEen lolitaAUGUSTUS ergens op de vlakte, Revue RavageDe kersentuinLiefdeSneeuw en Poquelin.

Sinds in NTGent een nieuwe artistieke wind waait, was Els al te zien in Compassie van Milo Rau en is ze in het tweede seizoen te zien in Wie is bang.

- update mei 2019


Els Dottermans

LOPENDE VOORSTELLINGEN