Els Dottermans Web

Els Dottermans (°1964) studeerde aan Studio Herman Teirlinck. Zij speelde bij Blauwe Maandagcompagnie onder andere in "De Meeuw", "Zomergasten", "Wilde Lea", "Joko", "Vrijen met Dieren" en "Ten Oorlog". Zij maakte de overstap naar het Toneelhuis mee waar ze speelde in "Marieslijk" van Jan Decorte, "Brandbakkes", "Mamma Medea", "Push Up 1-3" en "Macbeth". Ze speelde ook geregeld bij De Tijd ("Vier Zusters", "Trilogie van het Weerzien").

Op het kleine scherm was ze te zien in onder andere "Klein Londen", "Klein Berlijn", "Moeder waarom leven wij?", "Kongo", "Flikken", "Rupel", "Witse", "Oud België" en "Loslopend Wild". Op het filmdoek speelde ze in onder meer Meisje, De Zaak Alzheimer, De Kus, De Indringer en Dennis van Rita. Ze kreeg verschillende prijzen waaronder een Gouden Kalf als Beste Actrice voor haar televisierol in "Beck", en de prijs als beste actrice op het Filmfestival van Sjanghai voor haar rol in "Dennis van Rita.

In 2005 maakte Els haar NTGent-debuut met Platform en acteerde ze met Jan Decleir in "Een totale Entführung". Ze werkte mee aan de productie "Tien Geboden" (deel 1 en 2), "Kasimir en Karoline". Samen met Wim Opbrouck zong ze "Ik val… Val in mijn armen", en maakte met "Was will das Weib" nog een zangprogramma. Ze was te zien in "Aida"* en speelde in "Een bruid in de morgen". In recenter jaren was Els onder andere te zien in "De bittere tranen van Petra Von Kant", "God van de slachting", "Een lolita", "AUGUSTUS ergens op de vlakte", "Revue Ravage", "De kersentuin", "Liefde", "Sneeuw" en "Poquelin".

Seizoen 2018-2019 zal Els te zien zijn in de productie "Compassie" in een regie van Milo Rau.

- update mei 2018

Els Dottermans

LOPENDE VOORSTELLINGEN