Fredaraujo

Frederico Araujo is een Braziliaanse acteur en regisseur geboren in Rio de Janeiro. Hij studeerde af in Theater - Acteren aan UNIRIO, Brazilië, in 2010.

In 2020 werd hij goedgekeurd om zijn Master in Theaterregie in België te doen aan het RITCS (Koninklijk Instituut voor Theater Cinema & Geluid), waar zijn onderzoek net is afgerond.  Hij is een multidisciplinaire artiest die zijn werk voornamelijk op het podium heeft uitgevoerd, waar hij 19 voorstellingen heeft gecreëerd tussen Brazilië en België. Hij heeft ook ervaring opgedaan in dans, circus, performance en als dans/drama docent.

Zijn eerste creatie in België vond plaats in 2013 voor de voorstelling Burning, geregisseerd door Frédéric Dussenne in coproductie met Le Rideau de Bruxelles. Bij deze gelegenheid werd hij door de regisseur gekozen tijdens een artistieke workshop onder Braziliaanse artiesten, in Brazilië. In 2019 nodigde de regisseur Chloé Sadoine/Cie. Tangentes Frederico uit om deel te nemen aan Rêves de Papier/Sonhos de Papel, een voorstelling voor baby's tussen Rio de Janeiro en Brussel.

In 2021 en 2022 gaf hij theater- en danslessen voor kinderen als vaste docent in La Roseraie; en hij werd uitgenodigd om in Wolubilis het project Homelands, places of belonging te ontwikkelen op initiatief van de International Yehudi Menuhin Foundation.
In mei 2022 regisseerde en voerde hij zijn eerste solo uit, als onderdeel van zijn masteronderzoek aan het RITCS: Love, Solitude and Box(es). In september 2022 werd een nieuwe creatie geboren: In the Middle of Nowhere, in samenwerking met Kristien De Proost en productie door CAMPO Victoria.

In maart 2023 creëerde hij als regisseur, performer en schrijver SHARK. Met dit project behaalde hij met grote onderscheiding zijn Master als theaterregisseur aan het RITCS. Antigone in de Amazone is zijn lopende project in seizoen 23-24 waarin Frederico graag deel uitmaakt van het team in zijn allereerste (hopelijk niet laatste!) samenwerking met Milo Rau en eerste productie bij NTGent.

​Frederico Araujo