Fred Araujo

Frederico Araujo is een Braziliaanse acteur, geboren in Rio de Janeiro en afgestudeerd in Theater - Acteren - aan UNIRIO, Brazilië, in 2010. In 2020, werd hij goedgekeurd om zijn Master in België te doen, in Theater - Regie - aan het RITCS (Koninklijk Instituut voor Theater Cinema & Geluid) waar zijn onderzoek nog steeds aan de gang is.

Hij is een veelzijdig kunstenaar die zijn werk voornamelijk heeft voortgezet in het theater, op het podium, waar hij 17 shows heeft gespeeld tussen Brazilië en België. Hij verzamelt ook ervaringen in dans, circus, performance en als leraar.

Zijn eerste creatie in België vond plaats in 2013 voor de voorstelling Burning, geregisseerd door Frédéric Dussenne in coproductie met Rideau de Bruxelles. Bij deze gelegenheid werd hij door de regisseur gekozen tijdens een artistieke workshop onder Braziliaanse kunstenaars, in Brazilië.

In 2019 nodigde de regisseur Chloé Sadoine/Cie. Tangentes Frederico uit om deel uit te maken van Rêves de papier - Sonhos de Papel, een voorstelling gecreëerd tussen Rio de Janeiro en Brussel, die nog steeds op tournee is in seizoen 22/23.

In 2021 en 2022 bood hij als vaste docent in La Roseraie een theater- en dansklas voor kinderen aan; en hij was een van de uitgenodigde artiesten om in Wolubilis het project Homelands, places of belonging te ontwikkelen op initiatief van de International Yehudi Menuhin Foundation.

In mei 2022 regisseerde en voerde hij zijn eerste solo uit, als onderdeel van zijn masteronderzoek aan het RITCS: Love Solitude and Box(es); In september 2022 werd een nieuwe creatie geboren: In the Middle of Nowhere, in samenwerking met Kristien De Proost en productie door CAMPO Victoria.

Antigone in de Amazone is zijn volgende project (mei 2023), waarin Frederico graag deel uitmaakt van het team in zijn allereerste samenwerking met Milo Rau en eerste productie door NTGhent.

​Frederico Araujo