Han Kerckhoffs | NTGent
Img 9979 Web C Michiel Devijver 1

Na zijn opleiding aan de Theaterschool Amsterdam, is hij sinds 1980 als acteur werkzaam bij diverse gezelschappen in Vlaanderen en Nederland: oa Globe, Art en Pro, Toneelgroep Amsterdam, Het Zuidelijk Toneel, Het Nationale Toneel, Het Toneelhuis, NTGent, Malpertuis, De Tijd, Het Arsenaal, Carrousel, Centrum, Walpurgis., Lod, Transparant, Zeeland Nazomer Festival.

Han maakte in 2019 Stel Spinoza; een voorstelling in de Filosofenreeks van Stefaan van Brabant. Hij regisseerde bij oa Zeeland Nazomer Festival en Het Toneelhuis. In 1995 won hij de Arlecchino voor Thersites in Troiilus en Cressida, Nationale Toneel.

Hij was als speldocent werkzaam op de Theaterschool Amsterdam, de Toneelacademie Maastricht, Studio Herman Teirlinck en de Kleinkunstafdeling Artesis Hogeschool.

Kerckhoffs speelde hoofd- en bijrollen in diverse televisieseries en films, zoals Baantjer, Bij Nader Inzien, Spoorloos, Pleidooi, Oud Geld, Retour Den Haag, 9 Dagen vd Gier, Waltz, Annie MG, Volgens Robert, Volgens Jacqueline en De Fractie.

Hij is getrouwd met Els Dottermans en heeft twee zonen.

- update mei 2019

Han Kerckhoffs

Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alleen de mens kan fantaseren Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alles zit nog vol met toekomst Tot het aan de binnenkant blijft plakken