Milan Schudel | NTGent
Img 2368 Druk C Michiel Devijver

Milan Falco Schudel (°1991) is een freelance danser en performer geboren te Arnhem, Nederland. In Tilburg volgde hij een uitvoerende dansopleiding Modern/DansTheater aan Fontys Hogeschool Voor de Kunsten. In zijn laatste jaar op Fontys liep hij stage bij het dansgezelschap Club Guy & Roni Poetic Disasters Club in Groningen.

Samen met zijn mede-stagiaires bij de Poetic Disasters Club ontstond het idee zelf een gezelschap op te richten. Na een extra jaar onder de vleugels van Guy & Roni richtten zij het dans- en performance gezelschap Teddy’s Last Ride op in 2017. Twee jaar lang maakte Schudel deel uit van het jonge gezelschap. Sinds 2019 is hij Schudel niet langer een kernlid van de Teddy’s en focust hij zich op andere projecten bij verschillende makers en gezelschappen, waaronder Aakash Odedra Company, Miet Warlop en Shifft.

Naast zijn uitvoerende activiteiten in Schudel actief in de educatieve sector en verzorgde hij de choreografie voor verschillende voorstellingen in Groningen en elders in Nederland.

Sinds juli 2022 is Schudel te zien in ONE SONG - Histoire(s) du Théâtre IV, een voorstelling van Miet Warlop & NTGent die in première gaat op Festival d'Avignon.

 -- update juli 2022

Milan Schudel

Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alleen de mens kan fantaseren Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alles zit nog vol met toekomst