Willem Lenaerts | NTGent
Img 2363 Druk C Michiel Devijver

Willem Lenaerts behaalde een bachelor PPLE (politics, psychology, law & economics) en een Master in Political Theory aan de Universiteit van Amsterdam. Lenaerts werkt als redacteur en componist voor tv-programma's en als componist en sound designer in de kunstwereld. Momenteel toert hij met de voorstelling Unfolding an Archive van Zoë Demoustier, choreograaf en danseres bij Ultima Vez. Voor die voorstelling maakt hij een compositie met geluiden opgenomen door Daniel Demoustier tijdens zijn carrière als oorlogsjournalist. Vanaf juli 2022 is Lenaerts te zien in de NTGent-voorstelling ONE SONG - Histoire(s) du Théâtre IV, een creatie van Miet Warlop.

Lenaerts componeert samen met PIPPIN de muziek voor de jongerenvoorstelling Choeur Battants  van Theater Bronks en  Théâtre Le Carrousel in Montréal (CAN). Samen met Rint Mennes creëerde hij mee de solovoorstelling Victory Boogie Woogie  van Charles Pas, een productie van Likeminds Amsterdam die momenteel op tournee is.

-- update juli 2022

Willem Lenaerts

Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alles zit nog vol met toekomst Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Alleen de mens kan fantaseren