FAMILIE | NTGent

FAMILIE

In 2007 hing een voltallig gezin zich op in Calais: de ouders en hun twee kinderen. Een motief werd nooit gevonden. Op de afscheidsbrief stond: “We hebben het verkloot, sorry.”

MAKERS

Milo Rau / NTGent

PRAKTISCHE INFO

✔ Nederlands gesproken
✔ Engels boventiteld
✔ Duur: 80 min
✔ Trigger warnings: zelfmoord

SYNOPSIS

Welke redenen, welke trauma’s liggen ten grondslag aan zo’n zelfmoord? In de voorstelling Familie, het eerste deel van Milo Rau's Trilogie van het Private Leven, zien we een echte familie op het toneel: acteurs An Miller en Filip Peeters treden niet alleen samen op als koppel, maar staan voor het eerst in hun carrière samen op het podium met hun twee tienerdochters Leonce en Louisa – en hun honden.

‘Familie’ is een experiment, een etnologische studie van een hedendaags privéleven, een tentoonstellen van het alledaagse: op het toneel zien we het huis van de familie Demeester – of gaat het om het huis van An Miller en Filip Peeters? Samen reconstrueren ze het mysterieuze geval van de familie Demeester, waarbij ze hun eigen gezin tegen het licht houden en de constructie 'gezin' in vraag stellen als kern en oorsprong van onze wereld vandaag.

De meest actuele versie van de volledige promotekst vindt u op deze pagina.

SPEELDATA

Deze voorstelling heeft momenteel nog geen nieuwe speeldata.

VIDEOFOTO'S

Download alle beelden hier. Vrij te gebruiken door theaters en journalisten mits correcte vermelding credits.

Familie 5
Familie 1

BIO'S

Milo Rau (Bern, 1977) is regisseur, auteur en sedert het seizoen 2018-2019 artistiek directeur van NTGent. Recensenten noemden hem de ‘meest invloedrijke’ (Die Zeit), ‘meest bekroonde’ (Le Soir), ‘meest interessante’ (De Standaard), ‘meest omstreden’ (La Repubblica) en ‘meest ambitieuze’ (The Guardian) kunstenaar van onze tijd. Sinds 2002 heeft hij al meer dan vijftig toneelstukken, films, boeken en acties op zijn naam staan.

Bekijk Milo Rau's bio hier.

Bekijk An Millers bio hier.

Bekijk Filip Peeters' bio hier.

Bekijk Leonce Peeters' bio hier.

Bekijk Louisa Peeters' bio hier.

CREDITS

Bekijk de meest actuele versie van de credits op deze pagina.

CONTACT

❔ Bent u geïnteresseerd om deze voorstelling te programmeren? Neem contact op met Sophie Vanden Broeck, verantwoordelijke verkoop bij NTGent:
✉: sophie.vanden.broeck@ntgent.be
☎: +32 485 80 38 43

❔ Hebt u op deze pagina niet het promomateriaal gevonden dat u zocht? Neem contact op met Benny D'haeseleer, communicatiemedewerker bij NTGent via benny.dhaeseleer@ntgent.be

❔ Om de technische fiche op te vragen of voor andere technische vragen, contacteer marijn.vlaeminck@ntgent.be

Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Tot het aan de binnenkant blijft plakken Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alles zit nog vol met toekomst Alleen de mens kan fantaseren